Vitamin

Begrebet vitamin blev opfundet i begyndelse af 1900-tallet. Et par år tidligere havde man i en hollandsk hær fundet ud af, en bestemt kornsort indeholdte, der indeholdte en bestemt række stoffer, mindskede sygdommen blandt soldaterne. Da stoffet blev oprenset fik det navnet thiamin, eller vitamin B1, som vi nu kender det.

Hvad er definitionen på et vitamin?

Ordet vitamin er afledt af to ord: [Vital] som betyder liv og [amin] som betyder referer til indeholdet af amin (eller nitrogen).


Den moderne definitionen på et vitamin er et stof, som kroppen skal bruge i små mængder, men som vi ikke selv kan danne tilstrækkeligt af.

Måske har du hørt at D-vitamin ikke er et vitamin, men et hormon. Det er blevet en diskussion fordi kroppen faktisk selv kan danne D-vitamin når vores hud eksponeres for sollys

Hvilke typer vitaminer findes der?

Der findes fedtopløselige vitaminer og vandopløselige vitaminer. Forskellen på de to klasser af vitaminer ligger i måden de bliver optaget på, og måden hvorpå de lagres og bliver nedbrudt.

Vurder post

Skriv et svar

Nyhedsbrev

Hver uge udforsker vi et nyt sundhedsområde, såsom hukommelse, depression eller muskelopbygning, og leverer et komplet overblik over de kosttilskud, aktiviteter og diæter, der er videnskabeligt bevist at effekt. Følg med for at få klar indsigt i, hvad der rent faktisk gør en forskel.

Ved at trykke ‘Tilmeld’ acceptere du vores privatlivspolitik.