Hvad er BPC-157?

BPC-157 er et peptid (kort kæde af aminosyrer), der er blevet undersøgt for dets potentiale til at fremskynde helingsprocesser i forskellige skader, især muskuløse og skeletskader. Derudover er der foreløbig forskning, der antyder, at det kan hjælpe med at beskytte og helbrede beskadigede organer og forbedre tarmhelbred. Imidlertid er mange af disse påstande baseret på dyreforskning, og der er behov for yderligere kliniske undersøgelser for at bekræfte disse effekter på mennesker.

BPC-157 er et peptid, der består af en kæde af 15 aminosyrer. Det er blevet undersøgt for dets potentiale til at fremme helbredelse af forskellige typer af vævsskader, herunder muskler, sener, knogler og nerveskader.

Et studie har også vist at BPC 157 øger væksthormon (Growth Hormone) receptorerne.

Mens der er en del forskning på dyremodeller, som har vist positive effekter af BPC-157 på helbredelse af vævsskader og reduktion af inflammation, skal det bemærkes, at der endnu ikke er udført tilstrækkelige kliniske forsøg på mennesker,

Opsumering

  • BPC-157 er ikke blevet undersøgt hos mennesker, og det er ikke godkendt til medicinsk brug.
  • Bivirkninger ved BPC-157 er ukendte.
  • BPC-157 på listen over ikke godkendte stoffer hos Anti Doping Danmark.

Hvad er et peptid?

Et peptid er grundæggende bare en kort kæde af aminosyrer, der er sammenkoblet af peptidbindinger. Peptider findes i mange forskellige stoffer i kroppen, herunder hormoner, enzymer og immunmolekyler, og de spiller vigtige roller i forskellige fysiologiske processer. Kunstigt fremstillede peptider, såsom BPC-157, kan have mange forskellige virkninger på kroppen.

Kan BPC-157 købes i Danmark?

Det er ikke lovligt at købe BPC-157 i Danmark. I landes som USA handles det frit online på hjemmesider som paradigmpeptides.com, eller i England på hjemmesiden peptidesuk.com.

HGH-2X

HGH-2x står for Human Growth Hormone-2x, eller Væksthormon-2x. Dette kosttilskud skulle efterligne BPC-157, men med lovlige ingredienser.

4.7/5 - (3 votes)

Nyhedsbrev

Hver uge udforsker vi et nyt sundhedsområde, såsom hukommelse, depression eller muskelopbygning, og leverer et komplet overblik over de kosttilskud, aktiviteter og diæter, der er videnskabeligt bevist at effekt. Følg med for at få klar indsigt i, hvad der rent faktisk gør en forskel.

Ved at trykke ‘Tilmeld’ acceptere du vores privatlivspolitik.

Indsend fejl eller feedback

Evidensbaserede guides om sundhed