Siliciumdioxid anvendes til at stabilisere en række pulverformede fødevarer, herunder også kosttilskud på pulverform (Piller, Kapsler, Pulver, Tabletter)

Det findes også i krydderier, salt, slik og visse frosne fødevarer og fungerer som et antiklumpningsmiddel, der tillader, at disse fødevarer flyder og blander sig jævnt.

Dette betyder, at siliciumdioxid forhindrer pulverblandingen i at klumpe sammen, hvilket kan være nødvendigt for at stabilisere de aktive ingredienser, såsom mineraler og vitaminer, der findes i kosttilskuddet.

Sikkerhed

I 2018 foretog EFSA en genevaluering af siliciumdioxid og konkluderede, at der ikke er nogen indikation af negative virkninger ved brug af siliciumdioxid ved de rapporterede anvendelsesniveauer. Dog mener EFSA, at de nuværende EU-specifikationer for siliciumdioxid ikke er tilstrækkeligt detaljerede til at beskrive fødevaretilsætningsstoffet fuldt ud.

Det er nødvendigt med en mere præcis beskrivelse af partikelstørrelsesfordelingen.  Altså anbefaler de at der skal beskrives hvor store selve partiklerne er.


Kilder

Vurder post

Nyhedsbrev

Hver uge udforsker vi et nyt sundhedsområde, såsom hukommelse, depression eller muskelopbygning, og leverer et komplet overblik over de kosttilskud, aktiviteter og diæter, der er videnskabeligt bevist at effekt. Følg med for at få klar indsigt i, hvad der rent faktisk gør en forskel.

Ved at trykke ‘Tilmeld’ acceptere du vores privatlivspolitik.

Opdateret på sundhed

Hver uge modtager du en gratis guide om et specifikt sundhedsemne. Det kan være alt fra depression til muskelopbygning. Guiden er nem at forstå og fyldt med råd, der kun er baseret på solid videnskabelig forskning.