Bedste Gurkemeje kosttilskud

Vi har undersøgt næsten alle Gurkemeje kosttilskud, der kan købes i Danmark – 31 forskellige produkter. Vi har fundet de bedste tilskud til dig ved at vurdere dem ud fra flere faktorer:

 • Indhold af sort peber-ekstrakt der øger optagelsen med op til 20 gange.1
 • Indhold af curcumin, det aktive stof i gurkemeje.
 • Indhold og sammensætning af andre tilsætningstoffer.
 • Og de gængse faktorer såsom pris og anmeldelser fra andre kunder.

Bedst anmeldte gurkemeje tilskud

WeightWorlds Økologiske Gurkemeje har fået de bedste anmeldelser af alle de gurkemejeprodukter, vi har undersøgt. Produktet har fået en bedømmelse på 4,5 ud af 5 stjerner baseret på 346 danske anmeldelser. Derudover er det også en af de billigste gurkemejetilskud på det danske marked.

Hver kapsel indeholder en fornuftig mængder gurkemeje og sort peber pulver, men det er uklart, hvor meget af de aktive stoffer produktet indeholder. Der er kun tilsat ét stof til kapslens skal.

 • 720 mg gurkemeje
 • 10 mg sort peber pulver
 • 0,94 kr. pr. kapsel

Den bedste, af de billigeste

Fitness Pharma Gurkemeje + Sort Peber indeholder 400 mg gurkemeje svarende til 16mg curcumin. Derudover indeholder produktet også 50 mg sortpeber, med et indhold af 1,75 mg piperin, der sikre en bedre optagelse af curcuminen. Det er ikke største indhold af hverken curcumin eller sortpeber på vi er stødt på, men den er billig – og du ved hvad du får for pengene. Hvis du leder efter et billigt gurkemeje tilskud skal du vælge dette.

 • 400 mg gurkemeje
 • Svarende til 16 mg curcumin
 • 50 mg sort peber
 • Svarende til 1,75 mg piperin
 • 0.67 kr. pr. kapsel

Størst indhold af curcumin

Blandt alle de kosttilskud vi har undersøgt, har BIDRO Ledflex det største indhold af curcumin. Desuden indeholder tilskuddet også 1,5 mg sort peber for forbedret optagelse. Det er ikke en imponerende mængde sort peber, og det er ikke oplyst, hvor meget piperin det indeholder – hvilket er det aktive stof i sort peber, der faktisk øger optagelsen af curcumin fra gurkemejen. Ikke desto mindre får produktet, som indeholder sort peber, stadig en thumbs-up herfra.

Udover gurkemeje og sort peber indeholder produktet også en række andre gode stoffer samt tre tilsætningstoffer: Pullulan, siliciumdioxid og magnesiumsalte af fedtsyrer, som alle anses for sikre og er godkendt af EU.

 • 3500 mg Gurkemeje
 • 100 mg curcumin
 • 1,5 mg sort peber pulver
 • Indeholder også Ingefær, Pilebark, Polyphenoler og Vitamin C.
 • 4,48 kr. pr kapsel.

Bedst gurkemeje gummies

WeightWorlds Gurkemeje Vingummier er de bedste gurkemeje-gummies, vi har fundet. Udover at smage skønt af citron indeholder de hele 2000 mg gurkemeje pr. gummie og en smule sort peberpulver. Desværre er mængden af de aktive stoffer ikke oplyst. Derudover er de også de billigste gurkemeje-gummies, vi har fundet.

 • 2000 mg gurkemeje
 • 1 mg sort peber pulver
 • 2,28 kr. pr. vingummier
 • Oplyser ikke indhold af aktive stoffer

Sådan valgte vi

I denne sektion sammenligningen af de forskellige gurkemeje tilskud vi har udvalgt. Af de 31 gurkemeje tilskud vi har kigget på, blev 13 sorteret fra. Primært på baggrund af lave mængder gurkemeje eller dårligt beskrevne ingredienslister.

Indhold

For at finde de bedste gurkemeje-kosttilskud skal du først tjekke indholdslisten og se, hvad de faktisk indeholder. Producenterne skriver oftest, at ‘en dosis er 4 kapsler’. Det gør de udelukkende for at få indholdslisten til at se mere imponerende ud. Der er ikke fastsat nogen daglige anbefalinger for gurkemeje af myndighederne, så det er udelukkende kosmetisk, og rent ud sagt vildledende, da vi som forbrugere skal dividere for at finde ud af, hvad én pille reelt indeholder – vi kan jo altid tage flere piller, hvis vi vil have en højere dosis.

I tabellen herunder har vi divideret alle doser ned, så du kan se det reelle indhold pr. kapsel/tablet.

Gurkemeje absorberes dårligt alene, så det skal kombineres med andre stoffer, som sort peber, for at forbedre optagelsen. Kosttilskud med gurkemeje uden disse stoffer er ikke gode. Det er vigtigt at kende mængden af gurkemeje, men det er mængden af de aktive stoffer, curcumin og curcuminoider, der er vigtigst for gurkemejes virkninger.

Producenterne oplyser ofte ikke mængden af de aktive stoffer, da det ikke er lovpligtigt, og det koster penge at analysere. Vi kan dog altid antage, at gurkemeje indeholder en vis mængde af de aktive stoffer. Såfremt producenten har beskrevet indholdet af de aktive stoffer, er det et stort plus. Det samme gælder for sort peber-ekstrakt eller -pulver, som indeholder det aktive stof piperin.

MærkeGurkemeje Oplyst curcumin Oplyst CurcuminoiderSort Peber Pulver Oplyst Piperin
WeightWorld Gurkemeje720 mg10 mg
WeightWorld Gurkemeje med Ingefær & Sort Peber480 mg10 mg
WeightWorld Gurkemeje Vingummier2000 mg1 mg
Natur Drogeriet Curcuma Black490 mg14,5 mg
Natur-Drogeriet Curcuma495 mg12 mg
Fitness Pharma Ingefær med gurkemeje750 mg
Fitness Pharma Gurkemeje + Sort Peber400 mg16 mg1,75 mg
New Nordic Gurkemeje500 mg
New Nordic Gurkemeje Gummies250 mg
Solaray Fermenteret Turmeric450 mg
Biosym CurcuSym Boost500 mg30 mg
Nature’s Own Økologisk Curcumin500 mg18 mg
Solaray Curcumin Gold300 mg27 mg
EASIS Ingefær Med Gurkemeje250 mg
BIDRO Ledflex3500 mg100 mg1,5 mg
MEDIC WIOTECH ZinCuFlex1500 mg42 mg
BERTHELSEN Ingefær og Gurkemeje200 mg
Solgar Full Spectrum Curcumin 30 kaps.800 mg40 mg48 mg
Tabel: 18 forskellige gurkemeje tilskud og deres indhold af gurkemeje og sort peber samt deres aktive stoffer curcumin og Curcuminoider

Pris

Når vi undersøger de bedste gurkemeje-kosttilskud på markedet, kigger vi ikke kun på ingredienserne. Det er også vigtigt, at tilskuddet er overkommeligt i pris.

Vi har samlet en oversigt over de billigste gurkemeje-kosttilskud baseret på prisen pr. kapsel eller tablet. Pris og kvalitet skal naturligvis hænge sammen. For eksempel indeholder Fitness Pharma Ingefær med Gurkemeje 750 mg gurkemeje pr. kapsel og koster ‘kun’ 46 øre. Men det indeholder ikke noget, der forbedrer optagelsen eller gør tilskuddet mere interessant, ud over at det også indeholder ingefær. Hvis vi regner lidt på det, betaler du 115 kroner for i alt 187,5 g gurkemeje – og så kan du lige så godt gå ned i supermarkedet og købe 500 g gurkemeje for 100 kroner.

MærkeAntal KapslerPris Pris pr. Kapsel
Fitness Pharma Ingefær med gurkemeje250115 kr.0,46 kr.
Økologisk Gurkemeje med Ingefær & Sort Peber365229 kr.0,63 kr.
EASIS Ingefær Med Gurkemeje15099 kr.0,66 kr.
Fitness Pharma Gurkemeje + Sort Peber200135 kr.0,68 kr.
WeightWorld Gurkemeje180169 kr.0,94 kr.
Natur Drogeriet Curcuma Black180195 kr.1,08 kr.
Natur-Drogeriet Curcuma360405 kr.1,13 kr.
Nature’s Own Økologisk Curcumin6089 kr.1,48 kr.
Biosym CurcuSym Boost120239 kr.1,99 kr.
Solaray Fermenteret Turmeric100221 kr.2,21 kr.
WeightWorld Gurkemeje Vingummier90205 kr.2,28 kr.
New Nordic Gurkemeje3080 kr.2,67 kr.
New Nordic Gurkemeje Gummies60169 kr.2,82 kr.
BERTHELSEN Ingefær og Gurkemeje60180 kr.3,00 kr.
BIDRO Ledflex60269 kr.4,48 kr.
Solaray Curcumin Gold30165 kr.5,50 kr.
SOLGARFull Spectrum Curcumin 30 kaps.30296 kr.9,87 kr.
Tabel: Oversigt over vilke mærker, der er billigst. Pris pr. kapsel eller Tablet

Andre tilsætningstoffer

Mængden af tilsætningsstoffer i kosttilskuddet er vigtig for vores vurdering. Gurkemeje behøver ikke mange tilsætningsstoffer, så hvis et tilskud er fyldt med unødvendige stoffer, er det et dårligt tegn. På billedet nedenfor kan du se de forskellige tilsætningsstoffer, som de forskellige gurkemeje-kosttilskud indeholder. For eksempel har WeightWorlds Gurkemeje kun hydroxypropylmethylcellulose, som er den vegetabilske kapsel. I modsætning hertil har gurkemeje fra MEDIC WIOTECH hele 8 forskellige tilsætningsstoffer, som ikke gør nogen forskel for, hvor godt gurkemeje optages i kroppen.

Figur: Tilsætningsstoffer i de undersøgte tilskud. Bemærk at WeightWorlds Gummies ikke fremgår da de øvrige ingredienser ikke var oplyst. Hvis tilskuddet indeholder fordelagtige tilsætningstoffer, såsom vitaminer og mineraler, fremgår det ikke her.

Studier om gurkemeje

Gurkemeje, kendt videnskabeligt som Curcuma longa, og et af dens aktive stoffer, curcumin, har fået øget opmærksomhed i kliniske studier. Vi gennemgår dem herunder.

Gurkemejes effekt på inflammation

En ny meta-analyse fra 2023 har undersøgt effekten af gurkemeje og curcumin, som er det mest aktive stof i gurkemeje, på inflammation og oxidative stress i kroppen. Denne form for analyse er anerkendt som den bedste form for evidens, fordi den kombinerer resultaterne fra flere forskellige studier og giver et mere klart og overbevisende billede af, hvor effektiv en behandling er. Ved at se på data fra mange randomiserede kontrollerede forsøg (RCTs) – den gyldne standard inden for forskning, fordi den minimerer bias og tilfældigheder – giver meta-analysen os en stærk indikation af, om gurkemeje og curcumin virkelig kan gøre en forskel for menneskers sundhed.

Resultaterne af meta-analysen viste, at tilskud med gurkemeje og curcumin signifikant kan reducere niveauerne af inflammatoriske markører i kroppen og forbedre aktiviteten af antioxidanter. Med andre ord, gurkemeje og curcumin synes at hjælpe med at dæmpe inflammation og styrke kroppens forsvar mod oxidative skader. Dette understøtter tanken om, at gurkemeje-tilskud kan være en gavnlig tilføjelse til en sund kost og livsstil for at forbedre det generelle helbred.2

Gurkemejes effekt på tarmmikrobiota

I et pilotstudie blev sunde forsøgspersoner givet tabletter med gurkemeje og et ekstrakt af sort peber kendt som Bioperine, tabletter kun med curcumin og Bioperine eller placebo-tabletter uden aktive stoffer. Forskerne undersøgte derefter ændringerne i tarmmikrobiotaet ved at sekventere 16S rDNA – en metode til at identificere og kvantificere bakterier.

Resultaterne viste, at antallet af bakteriearter varierede mellem 172 og 325 arter. Placebogruppen oplevede en reduktion i arter på 15%, mens de, der tog gurkemeje, oplevede en lille stigning på 7% i observerede arter efter behandlingen. De, der tog curcumin, havde en gennemsnitlig stigning på 69% i detekterede arter. Svaret på behandlingen var meget individuelt, hvilket betød, at nogle personer reagerede på behandlingen, mens andre ikke gjorde.

De, der reagerede på behandlingen, oplevede ensartede stigninger i flere bakteriearter, såsom Clostridium, Bacteroides og mange andre, mens de havde en reduceret relativ mængde af arter som Blautia og Ruminococcus.

Konklusionen var, at deltagerens mikrobiota viste signifikant variation over tid og en individualiseret respons på behandlingen. Blandt de responsive deltagere ændrede både gurkemeje og curcumin tarmmikrobiotaet på en meget lignende måde, hvilket tyder på, at curcumin kan være hoveddriveren for de observerede ændringer i gurkemeje-behandlede personer.3

Kilder

 1. Shoba, G., Joy, D., Joseph, T., Majeed, M., Rajendran, R., & Srinivas, P. S. (1998). Influence of piperine on the pharmacokinetics of curcumin in animals and human volunteers. Planta medica64(4), 353–356. https://doi.org/10.1055/s-2006-957450 ↩︎
 2. Dehzad, M. J., Ghalandari, H., Nouri, M., & Askarpour, M. (2023). Antioxidant and anti-inflammatory effects of curcumin/turmeric supplementation in adults: A GRADE-assessed systematic review and dose–response meta-analysis of randomized controlled trials. Cytokine164, 156144. ↩︎
 3. Peterson, C. T., Vaughn, A. R., Sharma, V., Chopra, D., Mills, P. J., Peterson, S. N., & Sivamani, R. K. (2018). Effects of turmeric and curcumin dietary supplementation on human gut microbiota: A double-blind, randomized, placebo-controlled pilot study. ↩︎
4.9/5 - (7 votes)

Nyhedsbrev

Hver uge udforsker vi et nyt sundhedsområde, såsom hukommelse, depression eller muskelopbygning, og leverer et komplet overblik over de kosttilskud, aktiviteter og diæter, der er videnskabeligt bevist at effekt. Følg med for at få klar indsigt i, hvad der rent faktisk gør en forskel.

Ved at trykke ‘Tilmeld’ acceptere du vores privatlivspolitik.

Indsend fejl eller feedback

Evidensbaserede guides om sundhed