Bedste folsyre (B9)

Folsyre er et vigtigt vitamin, som findes i fødevarer. Det er specielt vigtigt for gravide kvinder at få tilstrækkelige mængder. Derfor anbefales folsyretilskud på 400 µg fra omtrent 3 måneder før og til 3 måneder henne i graviditeten. Indtagelse af folsyretilskud under graviditeten kan mindske risikoen for alvorlige medfødte misdannelser i hjerne og rygmarv. [1]

Efter en grundig undersøgelse af markedet har vi identificeret de fremmeste folsyretilskud. Vi har nøje gennemgået ingredienslisterne og vurderet folsyretilskuddene ud fra faktorer som pris, folsyremængde, brugeranmeldelser og antallet af tilsætningsstoffer.

Billigeste Product 1 NATUR DROGERIET

Det billigeste folsyre tilskud til 31 øre pr. tablet med 400 µg folsyre.


Reneste Product 2 Healthwell Folsyre

Udover 400 µg indeholder tilskuddet kun to tilsætningstoffer. Derudover koster det kun 51 øre pr. tablet.


Bedste Folsyre gummies Product 3 MyProtein Graviditetsvingummier

Lækker citronsmag og 400 µg folsyre.


Billigeste folsyre

Det mest prisvenlige folsyreprodukt på markedet, som indeholder de anbefalede 400 µg folsyre, er NATUR DROGERIETs folsyre. Udover folsyre er der tilsat fire tilsætningsstoffer (dicalciumphosphat, mikrokrystallinsk cellulose, siliciumdioxid og magnesiumsalte af vegetabilske fedtsyrer).

Alle tilsættningstoffer er helt sikre at tage og godkendt af EU.

Det er ikke tilskuddet med flest tilsætningsstoffer, men heller ikke det med færrest. Blandt andet er lykkedes med kun to tilsætningsstoffer – selve kapslen og rismel.

 • 400 µg folsyre
 • 31 øre pr. tablet
 • Fire tilsætningstoffer

Dagens bedste pris

Færrest indhold af tilsættningstoffer

FHealthWell Folsyre 400, som navnet antyder, indeholder 400 µg folsyre og har færrest tilsætningsstoffer blandt alle de produkter, vi har undersøgt – nemlig rismel og vegetabilsk hydroxypropylmethylcellulose. Desuden er dette kosttilskud også et af de mest prisvenlige med en pris på 53 øre per tablet.

 • 400 µg folsyre
 • 53 øre pr. tablet
 • 100% vegansk
 • Indeholder kun to tilsættningstoffer.

Dagens bedste pris

Bedste folsyre vingummier

MyProtein har skabt ‘graviditetsgummies’, der indeholder 200 µg folsyre per gummibjørn, hvilket betyder, at du skal indtage to om dagen. Disse velsmagende, veganske gummies indeholder også 10 µg D3-vitamin og 80 mg C-vitamin, begge med en understøttende effekt på immunforsvaret.

 • 200 µg pr. vingummi (tag to pr. dag)
 • Indeholder D3 vitamin og C Vitamin
 • Velsmagende
 • Vegansk
 • 1,85 pr. vingummi (3,7 kr pr. dag)

Dagens bedste pris

Sådan valgte vi

Vi har gransket 13 folsyre kosttilskud, hvilket dækker størstedelen af folsyretilskud, der er tilgængelige i Danmark. Der er yderligere kosttilskud, der indeholder folsyre, såsom B-vitaminkomplekser eller multivitaminer.

Pris

Når vi undersøger de bedste folsyre kosttilskud på markedet, fokuserer vi ikke udelukkende på ingredienserne. Det er ligeledes vigtigt, at tilskuddet er tilgængeligt til en overkommelig pris.

Folsyre mærkePris pr. tablet/kapsel/Gummy
NATUR DROGERIET Folsyre Økonomikøb0,31 kr.
Pureviva Folsyre0,31 kr.
Bio-Folin0,41 kr.
Matas0,50 kr.
Folinsyre 4000,53 kr.
SOLGARFolsyre0,56 kr.
WeightWorld B-Vitamin Complex0,56 kr.
Camette Vitamin B9 – Folsyre0,61 kr.
DFI Folsyre0,99 kr.
FOLINSYRE+B6+B12+D1,10 kr.
Healthwell Jern, Folsyre, B121,32 kr.
Holistic B12 Folsyre1,54 kr.
MyProtein Graviditetsvingummier1,85 kr.
Tabel: De billigeste folsyre tilskud på markedet målt på pris pr. talet/kapsel/Gummy

Indhold

For at finde de bedste folsyre kosttilskud, er det vigtigt først at undersøge indholdslisten og se, hvad de faktisk indeholder. Producenter angiver ofte, at “En dosis er 4 kapsler” for at gøre indholdslisten mere imponerende. I tabellen herunder har vi inkluderet det reelle indhold pr. kapsel/tablet.

Folsyre mærkeIndhold pr. kapsel/tablet
Camette Vitamin B9 – Folsyre450 µg
NATUR DROGERIET Folsyre Økonomikøb400 µg
Pureviva Folsyre400 µg
Bio-Folin400 µg
Folinsyre 400400 µg
SOLGARFolsyre400 µg
DFI Folsyre400 µg
FOLINSYRE+B6+B12+D400 µg
Healthwell Jern, Folsyre, B12400 µg
Holistic B12 Folsyre400 µg
MyProtein Graviditetsvingummier200 µg
Matas200 µg
WeightWorld B-Vitamin Complex200 µg
Tabel: Indhold af folsyre i de forskellige produkter

Andre tilsætningsstoffer

Mængden af tilsætningsstoffer har også været en væsentlig faktor i vores undersøgelse. Hvis et tilskud er fyldt med unødvendige stoffer, er det et dårligt tegn. Selvfølgelig kan der være undtagelser. Hvis folsyren er en del af en sammensætning med flere vitaminer, eller hvis det er gummies, kan der være behov for flere tilsætningsstoffer. Imidlertid kræver folsyre alene ikke mange tilsætningsstoffer.

Mængden af tilsættningstoffer i folsyre tilskuddene. Bemærk næringstoffer såsom vitaminer m.v. ikke fremgår her. Det er kun tilsætningstofferne, der ikke har nogen gavnlig effekt.

Kilder

 1. Folat og neuralrørsdefekter – Skal kosten beriges? Af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Fødevaredirektoratet (PDF)

Vurder post

Nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og modtag den seneste videnskabelige viden inden for kost og sundhed. Vi sender kun én overskuelig mail pr. måned.

Ved at trykke ‘Tilmeld’ acceptere du vores privatlivspolitik.