De bedst Jod kosttilskud

Jod er et spormineral, der findes naturligt i visse fødevarer. Det er et vigtigt mineral og derfor tilføj man i Danmark mineralet til bordsalt og andre produkter.

Kroppen har behov for jod for at opretholde en normal skjoldbruskkirtelfunktion. Vores skjoldbruskkirtel producerer stofskifte hormoner, der i sidste ende har betydning for hele kroppens funktion. Derudover spiller jod også en vigtig rolle i nervesystemets funktion, hjernens kognitive funktioner, hukommelse, indlæring og koncentrationsevne.

Jod er også vigtig for fosterets udvikling. [1] Hvis du er gravid, eller prøver på at blive gravid, skal du kontakte din læge før du begynder at tage kosttilskud.

De fleste danskere får nok jod på baggrund af vore mejeriindtag. Mangel på jod i Danmark er derfor meget sjældent. Hvis raske personer tager for høje doser jod som tilskud, vil det ikke have en betydelig effekt, da kroppen hurtigt udskiller den overskydende jod.

Opsumering af artikel & analyse

 • Jod er vigtigt for for skjoldbruskkirtelfunktionen
 • Jod er vigtigt for fosterets kognitive udvikling.
 • De fleste danskere får nok jod.

Vores bud på de bedste jod kosttilskud

Bedst værdi Product 1 WeightWorlds jod

Markedets billigeste jod tilskud – 52 øre pr. tablet, der indeholder 400 ug jod. GMO frit og vegansk.


Naturligt Product 2 Healthwell JOD KELP 200

Naturligt jod fra søgræs i et vegansk tilskud. Kun 60 øre pr. kapsel.


Kendt tilskud Product 3 Berthelsens jod

Berthelsen er en anerkendt producent af kosttilskud. Det er ikke det billigeste valg (1 kr. pr kapsel), men et godt bud.


Sådan valgte vi

Vi har foretaget en analyse af markedet for dem, der ikke får nok jod.

Jod findes i flere forskellige former, men stort set alt jod, der indtages, optages af kroppen. Derfor har vi ikke fokuseret meget på, hvilken form for jod der anvendes. Vi har derimod kigget på

 1. Tidligere kunders anmeldelser
 2. Pris pr. portion  
 3. Indhold af andre unødvendige næringsstoffer

Se sammenligningen mellem de forskellige jod tilskud i tabellen herunder.

BrandMængde jodType jod pr. pr. portion
WeightWorld400 ugKaliuimjod0,52 kr
Berthelsen225 ugkaliumiodid1 kr
HealthWell200 ugFra søgræs0,6 kr
Tabel: Sammenligning af jod tilskud.

WeightWorlds Jod

Disse tabletter indeholder 400 μg kaliumjodid pr. kapsel. En bøtte med 365 kapsler kan købes til en pris på 205 kr. Det betyder, at hver dosis koster 52 øre, hvilket er en rimelig pris for et kosttilskud.

Vi har også set på anmeldelser fra tidligere kunder, og det ser ud til, at produktet har modtaget en overvejende positiv feedback. Ud af 92 anmeldelser har kunderne givet produktet en 5-stjernet rating. Dette er en indikation på, at produktet kan have været effektivt for nogle kunder.

WeightWorlds jod produkt er også vegansk. Vi dykkede ned i ingredienslisten og kunne bekræfte, at det var rigtigt. De har brugt Mikrokrystallinsk cellulose,  calciumphosphat, Siliciumdioxid og vegetabilsk magnesiumstearat. Alle ingredienserne er helt sikre at benytte og uden betydning for optagelsen eller mængden af kalorier.

 • 400 μg jod pr. kapsel
 • 52 øre pr. kapsel
 • Vegansk tilskud
 • Produktet har udelukkende fået 5-stjernet anmeldelser

Dagens bedste pris

HealthWell Jod Kelp 200

Det vegansk kosttilskud kaldet Jod Kelp 200 er lavet af kelp-algen, der naturligt indeholder en høj koncentration af jod. Disse kosttilskud er specielt fremstillet af vegetabilske ingredienser såsom cellulose og kokosolie. Ingredienserne presses sammen ved en skånsom koldpresning for at undgå at mineralet tager skade, og sikrer dermed en optimal effektivitet af kosttilskuddet.

 • 200 μg jod pr kapsel
 • 60 øre pr kapsel
 • Fra søgræs
 • Vegansk tilskud

Dagens bedste pris


Kilder

 1. Pharoah, P., Buttfield, I. H., & Hetzel, B. S. (2012). Neurological damage to the fetus resulting from severe iodine deficiency during pregnancy. International journal of epidemiology41(3), 589–592. https://doi.org/10.1093/ije/dys070
Vurder post

Nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og modtag den seneste videnskabelige viden inden for kost og sundhed. Vi sender kun én overskuelig mail pr. måned.

Ved at trykke ‘Tilmeld’ acceptere du vores privatlivspolitik.