Bedste Chlorella tilskud

Chlorella er en ferskvandsalge, som ligner Spirulina på mange punkter. Chlorella viser sig at være en speciel god biotilgængelig kilde til både jern og vitamin B12. Den er desuden vist at have mange andre gode fordele.

I denne artikel har vi analyseret markedet for at finde de bedste Chlorella tilskud.

De bedste Chlorella produkter

Chlorella-kosttilskud sælges typisk i 100% ren form. De fremstilles enten ved at presse pulveret sammen til tabletter eller blot som et rent pulver. Bortset fra at være økologisk, er der derfor ikke stor variation mellem produkterne. Derfor har vi i vores analyse af Chlorella-markedet fokuseret på faktorer som pris, økologisk certifikation og produktanmeldelser. Se alt data og læs hvordan vi foretog analysen her.

Bedste pulver Product 1 Healthwell Chlorella Øko

100% rent økologisk Chlorella. Billigeste chlorella produkt på markedet.


Bedste Kapsler Product 2 Chlorella Kapsler ØKO

Økologisk Chlorella kapsler. Billigeste kapsler på markedet.


Bedste blanding Product 3 Øko Spirulina & Chlorella

Økologisk blanding af 750mg Chlorella og Spirulina


Bedste Chlorella

HealthWells økologiske Chlorella er af høj kvalitet og blandt de billigste på markedet. Hvis du køber det hos Svensk Kosttilskud, kan du få 200 g for 139 kr., hvilket svarer til en pris på 695 kr. pr. kg.

Til sammenligning var kiloprisen på det dyreste Chlorella-produkt, vi fandt, 23.063 kr.

Bedste Chlorella Kapsler

Hvis du hellere vil tage kapsler, end pulver, er HealthWells Chlorella Øko kapsler vejen frem. Det er den samme høje kvalitet, bare som kapselform.

Andre gode Chlorella kosttilskud


Et fremragende alternativ er WeightWorlds Økologisk Spirulina & Chlorella med 750 mg certificeret økologisk chlorella- og spirulina-pulver pr. servering. Dette kosttilskud er rent og indeholder ingen tilsætningsstoffer, bortset fra selve kapslen. WeightWorld er en anerkendt producent, der har høstet mange positive anmeldelser på Trustpilot. Produktet har imponeret 93 brugere, som alle har tildelt det den højeste score på fem stjerner.

Sådan valgte vi

Som tidligere nævnt er Chlorella, ja.. Chlorella! Den eneste betydningsfulde forskel er, om produktet er økologisk og hvad det koster. Derfor at vi foretaget nedenstående analyser:

  1. Over de billigeste og dyreste Chlorella produkter
  2. Økologisk Chlorella og pris

Kun få af producenterne oplyste hvad deres Chlorella indeholdte af aktive stoffer. Holistic Chlorella Pulver oplyser eksempelvis af 60% af deres Chlorella er protein. Der er på nuværende tidspunkt ikke nogen laberatiore undersøgelser, der oplyser alle produkternes indhold af hhv. protein, Omega-3/6 eller B12 vitamin.

De billigeste og dyreste Chlorella produkter

Vi har omregnet piller så vi får en gram-pris. Se hvor meget du reelt for får pengene.

MærkeTypePris pr 1g Chlorella Pris pr. kg Chlorella
Healthwell Chlorella ØkoPulver0,7 kr. 695 kr.
RawPowder ChlorellapulverPulver0,9 kr. 900 kr.
Unik food Chlorella pulver ØPulver1,0 kr. 990 kr.
Holistic Chlorella PulverPulver1,4 kr. 1367 kr.
Power Of Plants ChlorellaPille1,6 kr. 1563 kr.
Camette ChlorellaPille1,6 kr. 1597 kr.
Chlorella Kapsler ØKOPille1,6 kr. 1641 kr.
Chlorella – Den Grønne PerlePulver1,8 kr. 1770 kr.
Bidro ChlorellaqPille1,8 kr. 1800 kr.
Breathe ChlorellaPille1,8 kr. 1829 kr.
Plantforce ChlorellaPille2,1 kr. 2072 kr.
Chlorella – Den Grønne Perle ØPille2,5 kr. 2494 kr.
WW Økologisk Spirulina & ChlorellaPille3,3 kr. 3333 kr.
Solgar ChlorellaPille3,9 kr. 3942 kr.
Holistic ChlorellaPille9,8 kr. 9750 kr.
NDS XenoSulf Chlorella Super PlusPille23,1 kr. 23063 kr.
Tabel: Oversigt over priser på alle Chlorella-tilskud på det danske marked, rangeret efter pris fra lavest til højest.

Økologisk Chlorella og pris

Nedenfor finder du en oversigt over alle Chlorella-produkter på markedet, samt oplysninger om, om produktet er økologisk eller ej. Vi har også angivet prisen for 1 g Chlorella. Healthwells Chlorella Øko er det billigste økologiske pulver-tilskud, mens Chlorella Kapsler ØKO er de billigste økologiske piller.

MærkeTypeØkologisk?Pris pr. 1g Chlorella
Healthwell Chlorella ØkoPulverJa0,7 kr.
RawPowder ChlorellapulverPulverJa0,9 kr.
Chlorella Kapsler ØKOPilleJa1,6 kr.
WW Økologisk Spirulina & ChlorellaPilleJa3,3 kr.
Chlorella – Den Grønne PerlePulverJa1,8 kr.
Unik food Chlorella pulver ØPulverJa1,0 kr.
Breathe ChlorellaPilleJa1,8 kr.
Bidro ChlorellaqPilleJa1,8 kr.
Power Of Plants ChlorellaPilleJa1,6 kr.
Chlorella – Den Grønne Perle ØPilleJa2,5 kr.
Holistic Chlorella PulverPulverNej1,4 kr.
Solgar ChlorellaPilleNej3,9 kr.
Holistic ChlorellaPilleNej9,8 kr.
Plantforce ChlorellaPilleNej2,1 kr.
Camette ChlorellaPilleNej1,6 kr.
NDS XenoSulf Chlorella Super PlusPilleNej23,1 kr.
Tabel: oversigt over Chlorella-produkter med information om økologisk certificering og pris pr. 1 g. To af de billigste produkter er Healthwells Chlorella Øko og Chlorella Kapsler ØKO.

Hvad er chlorella?

Chlorella (Chlorella pyrenoidosa) er en enkeltcellet alge, der vokser i ferskvand. Det særlige ved chlorella er, at den er en plantebaseret kilde til både jern og en form for B12-vitamin, som kroppen let kan optage. Dette er især vigtigt for veganere, der ofte har svært ved at få nok af disse næringsstoffer fra deres kost.

Chlorella deler denne unikke egenskab med et par andre alger som Nori og pleurochrysis carterae.

Forskning viser, at veganere, der inkluderer disse alger i deres kost, generelt har højere niveauer af B12 i blodet.1

På en mere praktisk note betyder det, at chlorella kan være en nyttig tilføjelse til en vegansk kost for at sikre, at man får de nødvendige næringsstoffer.

“Broken Cell Wall” chlorella

Når du skal vælge det bedste chlorella-kosttilskud, er der flere faktorer at tage højde for.

En af dem er, om produktet er “Broken Cell Wall” chlorella, hvilket betyder, at algens cellestruktur er brudt ned for at gøre næringsstofferne mere tilgængelige. Mange tror, at denne proces er nødvendig for at frigive algens næringsstoffer, men interessant nok tyder begrænset forskning på mus på, at det måske ikke er nødvendigt. Dette er især relevant, hvis dit hovedformål med at tage chlorella er at afgifte kroppen for tungmetaller.

I lyset af denne forskning kan det være en god idé at fokusere på andre faktorer som pris, økologisk certificering og brugeranmeldelser, når du skal vælge dit chlorella-tilskud. Det er dog vigtigt at bemærke, at den eksisterende forskning er begrænset og primært baseret på dyreforsøg. Derfor kan det stadig være fornuftigt at vælge et “Broken Cell Wall” produkt, hvis du ønsker at optimere næringsstofabsorptionen, indtil der er mere solid forskning på området.

Så når du står over for valget af det bedste chlorella-kosttilskud, er det værd at overveje, hvad dit primære formål med supplering er. Er det afgiftning, næringsstofabsorption eller noget tredje? Dernæst kan du afveje betydningen af faktorer som “Broken Cell Wall”, økologisk certificering og brugeranmeldelser for at træffe det bedste valg for dig.2

Chlorellas næringsprofil

Når det kommer til chlorellas næringsindhold, er der et par ting, der springer i øjnene:

  • Fedt: Chlorella kan indeholde en betydelig mængde fedt, fra omkring 12% op til 32% af dens tørre vægt. Men det er værd at bemærke, at en del af dette fedt kan gå tabt under forarbejdning, især hvis algen bleges.
  • Protein: Chlorella er også rig på protein og har en høj koncentration af bestemte aminosyrer som leucin og glutamat, som er vigtige for muskelopbygning og andre kropslige funktioner.
  • Mikronæringsstoffer: Ud over de kalorierige makronæringsstoffer har chlorella også vigtige mikronæringsstoffer. Det inkluderer chlorofyl, som er vigtigt for planters fotosyntese, og en aktiv form for B12-vitamin. Dette adskiller chlorella fra alger som spirulina, der indeholder en form for B12, som kroppen ikke kan bruge.

Sammenfattende er chlorella en ernæringsmæssig kraftpakke, der tilbyder en bred vifte af næringsstoffer, hvilket gør den til en værdifuld del af en balanceret kost, især for dem, der følger en vegansk livsstil.

Dosering

Når det kommer til dosering af Chlorella som et kosttilskud, er den typisk benyttede mængde 6 og 10 gram dagligt.

Det er dog uklart, hvorfor netop denne dosis er valgt, men det ser ud til at være en effektiv mængde. Højere doser er ikke tilstrækkeligt undersøgt, og den optimale dosis for Chlorella-tilskud er derfor ikke kendt.

I enkle termer betyder det, at mens en daglig dosis på mellem 6 og 10 gram generelt anses for at være sikker og effektiv, er der ikke nok forskning til at fastslå, hvad den bedste dosis er. Det er også værd at bemærke, at mens denne dosis kan være effektiv for nogle, er det ikke sikkert, at den er optimal for alle. Derfor er det altid en god idé at konsultere en læge eller en anden sundhedsprofessionel, før man begynder at tage Chlorella eller andre kosttilskud, især hvis man har eksisterende helbredsproblemer eller tager anden medicin.

Sikkerhed

Chlorella anses for at være sikkert at indtage.

Men hvad med gravide kvinder? Det viser sig, at Chlorella også er sikkert at indtage under graviditet. En undersøgelse har endda vist, at det kan hjælpe med at reducere hævelse i benene, et almindeligt problem i graviditetens sidste trimester. Dette gør Chlorella til et godt valg for gravide kvinder, der ønsker at undgå dette ubehagelige symptom.

Generelt er Chlorella et sikkert tilskud for de fleste mennesker. Det eneste, man skal være opmærksom på, er en mulig grøn farvning af afføringen, som skyldes Chlorellas høje indhold af klorofyl. Dette er dog helt ufarligt og bør ikke afskrække nogen fra at tage dette næringsrige tilskud.

Sammenfattende kan det bedste Chlorella-tilskud tilbyde en række sundhedsmæssige fordele, fra afgiftning til symptomlindring under graviditet, alt sammen uden alvorlige bivirkninger. Det gør Chlorella til et alsidigt og sikkert valg for dem, der ønsker at forbedre deres generelle sundhed.3

Kilder

  1. Rauma, A. L., Törrönen, R., Hänninen, O., & Mykkänen, H. (1995). Vitamin B-12 status of long-term adherents of a strict uncooked vegan diet (“living food diet”) is compromisedThe Journal of nutrition125(10), 2511–2515. https://doi.org/10.1093/jn/125.10.2511 ↩︎
  2. Uchikawa, T., Maruyama, I., Kumamoto, S., Ando, Y., & Yasutake, A. (2011). Chlorella suppresses methylmercury transfer to the fetus in pregnant mice. The Journal of toxicological sciences36(5), 675–680. https://doi.org/10.2131/jts.36.675 ↩︎
  3. Nakano, S., Takekoshi, H., & Nakano, M. (2010). Chlorella pyrenoidosa supplementation reduces the risk of anemia, proteinuria and edema in pregnant women. Plant foods for human nutrition (Dordrecht, Netherlands)65(1), 25–30. https://doi.org/10.1007/s11130-009-0145-9 ↩︎
5/5 - (7 votes)

Nyhedsbrev

Hver uge udforsker vi et nyt sundhedsområde, såsom hukommelse, depression eller muskelopbygning, og leverer et komplet overblik over de kosttilskud, aktiviteter og diæter, der er videnskabeligt bevist at effekt. Følg med for at få klar indsigt i, hvad der rent faktisk gør en forskel.

Ved at trykke ‘Tilmeld’ acceptere du vores privatlivspolitik.

Indsend fejl eller feedback

Evidensbaserede guides om sundhed