Hvad er C-DINE?

C-DINE 501516 er et kosttilskud, der efterligner effekten af GW501516.

GW501516, også kendt som cardarine, er en selektiv agonist for peroxisom-proliferator-aktiveret receptor delta (PPAR-δ).

Aktivering af denne receptor øger angiveligvis kroppens fedtforbrændingskapacitet og muskelproduktion, da den ændrer kroppens foretrukne brændstofkilde fra glukose til lipider.

C-DINE

Indeholder Vitamin C, Jern, Vitamin B2, Vitamin B6, Vitamin A, Jod, Chromium, Ginseng, Choline og to ekstrakter InnoSlim og Capsimax.

C-DINE

C-DINE er et kosttilskud, der indeholder en blanding af vitaminer, mineraler og plantebaserede ingredienser.

I følge CrazyBulk, der har lavet kosttilskuddet skulle det efterligner effekten af GW501516.

Her er en oversigt over indholdsstofferne i C-DINE og deres potentielle sundhedsmæssige fordele:

 1. Vitamin C: En essentiel antioxidant, der støtter immunsystemet og er vigtig for hudens sundhed og sårheling.
 2. Jern: Et vigtigt mineral, der er nødvendigt for produktionen af røde blodlegemer og transport af ilt i kroppen.
 3. Vitamin B2 (Riboflavin): Spiller en vigtig rolle i energiproduktionen og understøtter hudens og øjets sundhed.
 4. Vitamin B6: Afgørende for flere kropsfunktioner, herunder neurotransmitterproduktion og stofskiftet af proteiner, fedtstoffer og kulhydrater.
 5. Vitamin A: Vigtigt for synet, immunsystemet og reproduktionen. Det hjælper også hjertet, lungerne, nyrerne og andre organer med at fungere korrekt.
 6. Iodine (Jod): Nødvendig for produktionen af skjoldbruskkirtelhormoner, der regulerer stofskiftet.
 7. Chromium: Et spormineral, der hjælper med at regulere blodsukkerniveauet og kan spille en rolle i metabolismen af makronæringsstoffer.
 8. Ginseng: En urt kendt for sine energigivende og adaptogene egenskaber. Det kan hjælpe med at forbedre fysisk og mental præstation samt støtte immunfunktionen.
 9. Choline: Et vigtigt næringsstof, der er nødvendigt for leverfunktion, normal hjernedannelse og muskelbevægelse.
 10. InnoSlim: En blanding af plantebaserede ekstrakter, der angiveligvis er designet til at påvirke metaboliske veje og kan hjælpe med vægtstyring.
 11. Capsimax: Et peberfrugt-ekstrakt, der angiveligvis indeholder capsaicinoider, hvilket muligvis kan bidrage til øget energiomsætning og fedtforbrænding.

GW501516

GW501516 er et kontroversielt lægemiddel, der er fremhævet for at fremme vægttab og forbedre sportspræstationer.

Dog er data om dets effektivitet og sikkerhed meget begrænset.

I teorien kan det muligvis øge kroppens evne til at forbrænde fedt. Dette kan skyldes, at lægemidlet fungerer som en metabolisk modulator, der målretter en del af cellen, der håndterer energimetabolisme.

Tidlige studier af Cardarine undersøgte dets potentiale som en behandling for fedme.

Et ældre studie på mus viste, at Cardarine øgede oxidationen af fedtsyrer, hvilket resulterede i mindre fedtlagring. Dette reducerede forekomsten af fedme hos mus, der blev fodret med en højt kalorieindholdig diæt.1

Lovgivning

GW501516 er forbudt i sportsverdenen af World Anti-Doping Agency (WADA) siden januar 2009, først som et gensdopingstof og nu i klassen S4.5 metaboliske modulatorer. Det er forbudt til enhver tid.2

Selvom det ikke er lovligt at købe, kan man i nogle lande, som for eksempel England og USA, kan GW501516 købes online uden restriktioner via websites som Paradigm

Andet relevant læsning:

Kilder

 1. Wolf G. The function of the nuclear receptor peroxisome proliferator-activated receptor delta in energy homeostasis. Nutr Rev. 2003 Nov;61(11):387-90. doi: 10.1301/nr.2003.nov.387-390. PMID: 14677574. ↩︎
 2. Kintz P, Ameline A, Gheddar L, Raul JS. Testing for GW501516 (cardarine) in human hair using LC/MS-MS and confirmation by LC/HRMS. Drug Test Anal. 2020 Jul;12(7):980-986. doi: 10.1002/dta.2802. Epub 2020 Apr 25. PMID: 32298044. ↩︎
Vurder post

Nyhedsbrev

Hver uge udforsker vi et nyt sundhedsområde, såsom hukommelse, depression eller muskelopbygning, og leverer et komplet overblik over de kosttilskud, aktiviteter og diæter, der er videnskabeligt bevist at effekt. Følg med for at få klar indsigt i, hvad der rent faktisk gør en forskel.

Ved at trykke ‘Tilmeld’ acceptere du vores privatlivspolitik.

Indsend fejl eller feedback

Evidensbaserede guides om sundhed