Vesikel

Vesikler er cellens transport organel. Det er vesiklen der er ansvarlig for at transportere molekyler og partikler inden for cellen eller ud af den.

En vesikel er en lille partikel. Vægen er lavet af protein og fedtstoffer.

Hvordan dannes vesikler?

Vesikler dannes ved at fragmentere fra andre organeller, såsom endoplasmatisk retikulum og Golgi-apparatet, og de kan indeholde en række forskellige biomolekyler, såsom proteiner, lipider og kulhydrater, afhængigt af deres funktion. Vesikler spiller en vigtig rolle i en lang række cellevæv processer, herunder sekretion, signaltransduktion og dannelse af lysosomer.

Når en vesikel dannes fra cellemembranen kaldes det for endocytose. Når den smelter sammen med cellembranen igen kaldes det for exocytose.

Vurder post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Hver uge udforsker vi et nyt sundhedsområde, såsom hukommelse, depression eller muskelopbygning, og leverer et komplet overblik over de kosttilskud, aktiviteter og diæter, der er videnskabeligt bevist at effekt. Følg med for at få klar indsigt i, hvad der rent faktisk gør en forskel.

Ved at trykke ‘Tilmeld’ acceptere du vores privatlivspolitik.

Opdateret på sundhed

Hver uge modtager du en gratis guide om et specifikt sundhedsemne. Det kan være alt fra depression til muskelopbygning. Guiden er nem at forstå og fyldt med råd, der kun er baseret på solid videnskabelig forskning.