Bedste C-vitamin kosttilskud

Vitamin C, også kendt som L-ascorbinsyre, er et vandopløseligt vitamin, der findes naturligt i nogle fødevarer og er tilgængeligt som kosttilskud. Mennesker, i modsætning til de fleste dyr, kan ikke syntetisere vitamin C – derfor er det en vigtig del af vores kost.

Vi har analyseret markedet, forhørt os hos eksperter og fundet de bedste Vitamin C kosttilskud. Blandt andet har vi undersøgt:

 1. Typen af C-vitamin, for at finde de mest biotilgængelige kosttilskud.
 2. Analyseret prisen, for at finde de kosttilskud, hvor du får mest ud af dine penge.
 3. Analyseret tilsætningsstoffer, for at finde hvilke tilskud du skal undgå. Se dem her.

Læs hvordan vi har foretaget analysen og se data her.

Bedste C-vitamin Product 1 New Nordic C-immun

Det bedste C-vitamin kosttilskud på markedet på grund af dets høje kvalitet og lave pris pr. gram C-vitamin. Det indeholder ren ascorbinsyre, som er mere optageligt for kroppen end andre billigere varianter


Billigeste C-vitamin Product 2 Lekaform C-vitamin

Du betaler kun 92 øre pr. gram C-vitamin. Det er det billigeste af alle 30 tilskud vil har undersøgt.


Bedste brusetablet Product 3 BioTechUSA Vitamin C

Indeholder 1000 mg af den mest optagelige type C-vitamin, ascorbinsyre, pr. tablet og er også det billigste produkt målt på pris pr. gram C-vitamin.


32 kr hos Mecindo

Bedste C-vitamin kosttilskud

New Nordic C-Immun er det bedste C-vitamin kosttilskud på markedet. Dette skyldes flere faktorer. For det første er prisen du betaler for hvert gram C-vitamin tæt på den laveste på listen. Så, udover er været utrolig høj kvalitet er det også et af de billigeste.

Men hvad der virkelig adskiller det fra andre billigere varianter, er, at det indeholder ren ascorbinsyre, som er mere optageligt for kroppen sammenlignet med natrium-L-ascorbat og calciumascorbat, som de billigere varianter indeholder.

Når du køber en bøtte New Nordic C-Immun køber du faktisk hele 144 g C-vitamin pr. bøtte, hvilket er det højeste indhold af C-vitamin pr. dosis af alle de undersøgte kosttilskud. Til sammenligning koster Nature’s Own Vitamin C 179 kr (25 kr. mere end New Nordic), men indeholder kun 12g C-vitamin pr. bøtte.

Dette betyder, at du får en større mængde C-vitamin pr. dosis, som kan hjælpe med at opfylde dit daglige behov. Samlet set er New Nordic C-Immun et omkostningseffektivt C-vitamin kosttilskud, der indeholder ren ascorbinsyre og et højt indhold af C-vitamin pr. dosis.

 • 800 mg C-vitamin pr. tablet
 • Størt indhold af C-vitamin
 • Tredje billigst pris pr. gram
 • 1,07 kr. pr tablet.
 • Type: Naturlig ascorbinsyre

Dagens bedste pris

Billigst C-vitamin kosttilskud

Det billigste C-vitamin kosttilskud, som vi har fundet på markedet, er Lekaform C-Vitamin. Her får du mest C-vitamin for pengene. Dog indeholder dette kosttilskud calciumascorbat, som er en mindre optagelig form af C-vitamin sammenlignet med ren ascorbinsyre. Det skal dog nævnes, at forskellen i optagelighed ikke er særlig stor mellem de to former.

 • 610 mg C-vitamin pr. tablet.
 • Du betaler 0,92 kr. pr. gram C-vitamin
 • 56 øre pr. tablet.
 • Billigeste C-vitamin på markedet
 • Type: Calciumascorbat

Dagens bedste pris

Bedst C-vitamin brusetablet

Ifølge vores analyse er BioTechUSA Vitamin C Effervescent den bedste C-vitamin brusetablet på markedet. Hver tablet indeholder 1000 mg C-vitamin af den mest optagelige type, nemlig ascorbinsyre. Udover at have den bedste form for C-vitamin, indeholder det også en høj dosis pr. tablet.

Udover at have den højeste mængde og bedste type C-vitamin, er BioTechUSA Vitamin C Effervescent også det billigste produkt på markedet målt på pris pr. gram C-vitamin.

 • 1000 mg C-vitamin pr. brusetablet
 • 2 kr. pr. gram C-vitamin
 • Type: Naturlig ascorbinsyre

Sådan valgte vi

I denne sektion vil vi præsentere vores analyse af C-vitamin kosttilskud på markedet. Vi har inkluderet data, så du selv kan foretage dine egne valg og finde det bedste produkt til dig. Vi vil fokusere på fire hovedområder: typen af C-vitamin, mængden af C-vitamin, prisen på C-vitamin og tilsætningsstoffer.

Typen af Vitamin C

Kosttilskud indeholder typisk vitamin C i form af askorbinsyre, som har lige så god biotilgængelighed som den askorbinsyre, der findes naturligt i fødevarer som fx appelsinjuice og broccoli [14-16]. Andre former for vitamin C-kosttilskud inkluderer:

 • Natrium-askorbat
 • Calcium-askorbat
 • Andre mineral-askorbater
 • Askorbinsyre med bioflavonoider
 • Og kombinationsprodukter, såsom Ester-C®, som indeholder calcium-askorbat, dehydroascorbate, calcium-threonat, xylonat og lyxonat.

Et studie, der undersøgte hvilken form for Vitamin C, der var den bedste, fandt ud af at den normale/naturlige form var den bedste. På grund af den lave pris på askorbinsyre blev det konkluderet, at denne form for Vitamin C er den foretrukne kilde til Vitamin C i kosttilskud. [1] Vi brugte resultaterne i dette studie som pejlemærke i vores analyse.

Pris & type sammenlignet

Nogle kosttilskud, som for eksempel Bidro C-Vitamin, oplyser indholdet af C-vitamin “pr. dosis”, hvorefter det med småt står, at én dosis svarer til 2 piller. Det er i og for sig ligegyldigt, hvordan en producent oplyser deres “dosis”, da vi (1) allerede har fået fastlagt en daglig dosis fra myndighederne (75 mg for voksne) og (2) vi kan altid tage flere piller, hvis vi ønsker en højere dosis. At beskrive, at “en dosis på flere piller” indeholder X-antal mg C-vitamin, er blot vildledende over for forbrugeren, som nu skal til at dividere for at finde ud af, hvor meget C-vitamin man rent faktisk får. I denne analyse har vi lavet divisionen for dig, så du kan se, hvor meget de reelt indeholder. Vi har også udregnet, hvor meget C-vitamin du får som helhed. Altså, hvor mange gram C-vitamin hver bøtte kosttilskud indeholder.

Hvad er det bedste C-vitamin kosttilskud ud fra dette perspektiv? . Tilskuddet er tæt på at være det billigste på listen, målt ud fra prisen, du betaler for hvert gram C-vitamin. Men det, der adskiller tilskuddet fra de to andre billige varianter, er, at du får ascorbinsyre i ren form, som er mere optageligt end natrium-L-ascorbat og calciumascorbat, som de to andre indeholder. Desuden indeholder New Nordic C-Immun hele 144 g C-vitamin pr. bøtte, du køber. Det er det største indhold af C-vitamin per tilskud af alle, vi har undersøgt, bortset fra pulverformene.

Sammenligning mellem C-vitamin piller/tabletter

MærkeType C-vitaminTotal indhold C-vitaminPris pr. 1g C-vitamin
Lekaform C-Vitamincalciumascorbat91,5 g0,92 kr
Livol C-vitamin 500 mgnatrium-L-ascorbat115 g1,00 kr
ascorbinsyre144 g1,07 kr
Vitamin C 1000 Plusascorbinsyre90 g1,21 kr
VitaCare C-Longascorbinsyre75g1,61 kr
Pharma Nord Bio-C-Vitamincalciumascorbat90 g1,66 kr
DFI C-vitamin m. hybennatrium-L-ascorbat120 g1,66 kr
Solgar Vitamin C 1000 mgascorbinsyre100 g1,83 kr
OmniCascorbinsyre90 g1,99 kr
Natur-Drogeriet C-vitamin 500 mgcalcium-L-ascorbat75 g2,13 kr
Bodylab Vitamin Cascorbinsyre36 g2,19 kr
Solaray C500+ Hyben & Citronascorbinsyre90 g2,22 kr
Health Care Mega C 1500 mgascorbinsyre120 g2,29 kr
WeightWorld Liposomal C-vitamin Kapslerascorbinsyre90 g2,50 kr
Solaray C-vitamin 500 mgascorbinsyre50 g2,50 kr
Livol C-vitaminnatrium-L-ascorbat22,4 g2,68 kr
Bidro C-Vitamincalcium-L-ascorbat72 g2,76 kr
Health Care C-vitaminnatriumascorbat27 g 4,26 kr
Ester-C 500mgcalciumascorbat30 g4,30 kr
biorto c vitaminn/a36 g5,25 kr
Nature’s Own Vitamin Cascorbinsyre12 g14,92 kr
Tabel: De bedste C-vitamin kosttilskud sammenlignet: Type C-vitamin, Total mængde C-vitamin pr. tilskud og prisen pr gram C-vitamin.

Nogle tilskud, såsom DFI’s C-vitamin m. hyben, indeholder både C-vitamin i den naturlige form (ascorbinsyre) og anden form for C-vitamin, der ikke er naturlig. Eksempelvis Natrium-L-ascorbat. Hvis en producent har valgt at blande typerne af C-vitamin, har vi kun beskrevet den unaturlige form for C-vitamin.

Sammenligning mellem C-vitamin brusetabletter

Her er en oversigt over nogle af de bedste C-vitamin brusetabletter på markedet, med fokus på BioTechUSA Vitamin C Effervescent, som er den bedste ifølge indhold af C-vitamin, typen af C-vitamin og pris.

MærkeType C-vitaminPris pr. gram C-vitaminMg C-vitamin pr. tablet
BioTechUSA Vitamin C Effertvescentascorbinsyre2,001000
Matas C-vitaminascorbinsyre3,30500
Livol So Fresh – 20 brusetabl.ascorbinsyre3,50500
Livol pick me up tropicalascorbinsyre3,68476
Natures Aid Vitamin Cascorbinsyre3,901000
Ester-C 200 mgCalcium-L-Ascorbat9,75200
Puori (PurePharma) Vitamin C3Calcium-L-Ascorbat9,90500
Tabel: De bedste C-vitamin kosttilskud sammenlignet: Type C-vitamin, C-vitamin pr. tilskud og prisen pr gram C-vitamin.

Tilsætningsstoffer

Vi har også gennemgået ingredienslisterne på C-vitamin kosttilskuddene for dig. Der er nogle ingredienser, som du skal undgå. Nogle producenter har eksempelvis brugt titandioxid til at farve deres piller hvide. Stoffet er nu ulovligt at bruge i hele EU på baggrund af sikkerhedsfare, men producenter har stadig lov til at sælge det, hvis det er produceret før august 2022.

Kosttilskud, der indeholder titandioxid, som du skal undgå:

 • Pharma Nord Bio-C-Vitamin
 • Bodylab Vitamin C

Kilder

 1. Johnston, C. S., & Luo, B. (1994). Comparison of the absorption and excretion of three commercially available sources of vitamin CJournal of the American Dietetic Association94(7), 779–781. https://doi.org/10.1016/0002-8223(94)91950-x

4.5/5 - (12 votes)

Nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og modtag den seneste videnskabelige viden inden for kost og sundhed. Vi sender kun én overskuelig mail pr. måned.

Ved at trykke ‘Tilmeld’ acceptere du vores privatlivspolitik.