Vener

Vener er blodårer, der transporterer blod tilbage til hjertet fra resten af kroppen. Modsat arterierne, der fører blodet ud til resten af kroppen.

Vener har en diameter, der er mindre end arteriernes, og deres vægge er tyndere og mindre elastiske. Dette skyldes, at venerne ikke skal modstå samme høje blodtryk som arterierne, da blodtrykket i venerne er lavere.

Venerne har desuden en række ventiler, der forhindrer blodet i at løbe tilbage i venerne, når det bevæger sig mod hjertet. Dette hjælper med at sikre, at blodet bevæger sig i den rigtige retning.

Vurder post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Hver uge udforsker vi et nyt sundhedsområde, såsom hukommelse, depression eller muskelopbygning, og leverer et komplet overblik over de kosttilskud, aktiviteter og diæter, der er videnskabeligt bevist at effekt. Følg med for at få klar indsigt i, hvad der rent faktisk gør en forskel.

Ved at trykke ‘Tilmeld’ acceptere du vores privatlivspolitik.

Opdateret på sundhed

Hver uge modtager du en gratis guide om et specifikt sundhedsemne. Det kan være alt fra depression til muskelopbygning. Guiden er nem at forstå og fyldt med råd, der kun er baseret på solid videnskabelig forskning.