INSL3 (Insulin-like-3)

INSL3 er et hormon, der produceres af testiklerne hos mænd og æggestokkene hos kvinder. Det tilhører familien af hormoner, der kaldes insulin-lignende hormoner, som også omfatter insulin og andre hormoner med lignende funktioner i kroppen.

INSL3 spiller en rolle i udviklingen og vedligeholdelsen af det mandlige og det kvindelige reproduktive system.

Det er også involveret i reguleringen af stofskifte og energiomsætning i kroppen. Niveauerne af INSL3 i kroppen reguleres af en række faktorer, herunder alder, køn og generel sundhedstilstand. (1, 2, 3, 4)

Hvad er et hormon?

Et hormon er et stof, der produceres af specialiserede celler i kroppen, og som udskilles i blodbanen. Hormoner fungerer som signalstoffer, der hjælper med at regulere forskellige kropsfunktioner, herunder vækst, stofskifte, reproduktion og adfærd. Hormoner påvirker deres målorganer ved at binde sig til specifikke receptorer på cellemembranen, hvilket resulterer i ændringer i cellefunktionen. Der findes mange forskellige hormoner i kroppen, og de spiller alle sammen en vigtig rolle i at opretholde kroppens homeostase (en tilstand af fysiologisk balance).

Kilde: Wiki – strukuren af et INSL3 protein

Læs mere om hormon

Vurder post

Nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og modtag den seneste videnskabelige viden inden for kost og sundhed. Vi sender kun én overskuelig mail pr. måned.

Ved at trykke ‘Tilmeld’ acceptere du vores privatlivspolitik.