Evnen til at opnå og opretholde en erektion under samleje er et udbredt sundhedsproblem for mange mænd. Rejsningsproblemer falder under kategorien “erektil dysfunktion,” som refererer til en manglende evne til at opnå eller vedligeholde en erektion, der er tilstrækkelig til seksuel aktivitet.
Seksuel lyst og erektil dysfunktion er to aspekter, der ofte påvirker hinanden. For eksempel kan langvarige rejsningsproblemer føre til en nedsat seksuel lyst på grund af frustration eller lavt selvværd. Omvendt kan manglende seksuel lyst gøre det svært at opnå en tilfredsstillende erektion. Denne artikel vil fokusere på løsninger til rejsningsproblemer, som indirekte også kan have en effekt på seksuel lyst.
I artiklen vil vi først give en hurtig oversigt over evidensbaserede løsninger og derefter dykke ned i, hvad årsagerne til rejsningsproblemer kan være.
Effektive kosttilskud
- L-arganin er effektivt til at behandle erektil dysfunktion. Specielt i kombination med L-citrullin. I effektive studier har man tage 1.5g – 5g om dagen.
- L-citrullin kan være en sikker og effektiv behandling for rejsningsproblemer. Det kan især være en god løsning for folk, der ønsker at undgå traditionel medicin såsom viagra. I studiet blev der taget 1.5g L-citrullin om dagen.
- Tribulus terrestris er muligvis effektiv tl behandling af rejsningsproblemer, men resultaterne har været blandet. I studiet hvor det virkede blev der taget 250mg Tribulus terrestris-ekstrakt om dagen.
- Safran kan være effektivt behandlingsmiddel til rejsningsproblemer, specielt for fluoxetin-relateret erektil dysfunktion. 200mg safran i 10 dage har været en effektiv behandling.
- Carnitin, ginseng, maca og yohimbin har også vist sig at være effektive kosttilskud mod rejsningsproblemer og erektil dysfunktion.
De to kosttilskud, L-arginin og L-citrullin, ser ud til at være de mest effektive og sikre at tage mod rejsningsproblemer og generel erektil dysfunktion.
Et godt bud på et kvalitets L-arginin kosttilskud er L-arginin fra Star Nutrition, som kan købes for 169 kr. Star Nutrition laver også et godt L-citrullin tilskud og kan købes fra samme forhandler 219 kr. De sælger også L-Carnitine fra Star Nutrition.
For at forbedre seksuel sundhed og tackle rejsningsproblemer kan kostændringer, vægttab og fysisk aktivitet også være effektive, især for overvægtige. Middelhavsdiæten, rig på frugt, grøntsager og fisk, kan også sænke risikoen for erektil dysfunktion.
For at mindske risikoen for erektil dysfunktion er det vigtigt at tage hånd om flere faktorer. Undgå at ryge, og sørg for at få regelmæssig motion for at forbedre blodkarenes sundhed. Overvåg dit blodsukker hvis du har diabetes, og følg lægens råd for at kontrollere eventuelle hjerte-kar-sygdomme eller hormonelle ubalancer. Vær opmærksom på din mentale sundhed, da stress og angst også kan påvirke erektionen. Konsulter en læge for at finde en skræddersyet behandlingsplan, der passer til dig.
Årsagen til rejsningsproblemer
Evnen til at opnå og fastholde en erektion er et problem, mange mænd står overfor. Kvinder kan også opleve problemer med blodgennemstrømning til deres kønsorganer, men det manifesterer sig anderledes.
Den mest almindelige risikofaktor for erektil dysfunktion er aldring.
Der er dog også andre betydelige faktorer, herunder diabetes, hjerte-kar-sygdomme, lavt testosteron og problemer med skjoldbruskkirtlen.
Det centrale i mange tilfælde af erektil dysfunktion er et fænomen kaldet vasodilatation.
Vasodilatation betyder, at blodkarrene udvider sig. Denne udvidelse gør det muligt for mere blod at strømme ind i penis, hvilket er nødvendigt for en erektion.
En kemisk substans kaldet nitrogenoxid spiller en vigtig rolle i denne proces. Hvis systemet, der regulerer nitrogenoxid, ikke fungerer ordentligt, kan det føre til erektil dysfunktion og også højt blodtryk.
Mange behandlinger for erektil dysfunktion fokuserer på at forbedre denne vasodilatation. De kan indeholde stoffer, der enten er forstadier til nitrogenoxid eller som fremmer dannelsen af det. Kønshormoner som testosteron er også vigtige, og lavt testosteron kan øge risikoen for erektil dysfunktion.
Der er også livsstilsfaktorer, der kan forringe blodkarenes funktion og dermed øge risikoen for erektil dysfunktion. Dette inkluderer rygning, manglende fysisk aktivitet og overvægt. Men erektil dysfunktion kan også være relateret til psykiske faktorer som angst eller en manglende evne til at føle glæde. I disse situationer er løsningen ikke altid så enkel som en pille eller en ændring i kost.
Uddybet
Erektil dysfunktion skyldes altså mange forskellige faktorer, men grundlæggende handler det om mangel på visse kemiske signaler.
Dette inkluderer:
- Lav frigivelse af nitrogenoxid (NO).
- Problemer med cyklisk GMP (cGMP) og calciumsignaling.
- Eller manglende evne til at slappe af i den glatte muskulatur i penis.
Erektil dysfunktion kan grupperes i forskellige kategorier baseret på, hvad der forårsager problemet. Lad os se på dem en efter en:
- Psykogen erektil dysfunktion: Denne type er forårsaget af mentale spørgsmål som stress eller angst. Forestil dig, at du er nervøs før en vigtig begivenhed; det samme kan ske, når du er stresset omkring sex.
- Neurogen erektil dysfunktion: Her er problemet i nerverne. Skader på rygmarven eller hjernen kan hindre de signaler, der skal nå fra hjernen til penis. Det er som at have et defekt ledningsnet i et elektrisk system.
- Vasculogen erektil dysfunktion: Denne type er mest almindelig og skyldes problemer med blodkarrene. Hvis blodkarrene er beskadigede eller ikke fungerer godt, kan det forhindre en erektion. Det er ligesom, når vandet ikke kan strømme gennem en blokeret slange.
- Latrogen erektil dysfunktion: Dette sker ofte efter en operation eller på grund af medicin. Hvis du har haft en operation i bækkenområdet, eller du tager bestemte mediciner, kan det påvirke din evne til at få en erektion.
- Endokrine årsager: Dette handler om hormoner. Lavt niveau af hormoner som testosteron kan forstyrre din evne til at få en erektion.
- Derudover kan visse mediciner forårsage erektil dysfunktion som en bivirkning. Det inkluderer medicin for at sænke blodtrykket, nogle former for kræftbehandling, antidepressiva og smertestillende midler som opioider.
Så der er mange mulige årsager til erektil dysfunktion, og de kan være både fysiske og mentale. Behandlingen vil variere, afhængigt af hvad problemet egentlig er.
Kosttilskud & studier
Nogle naturlige kosttilskud ser ud til at have en positiv effekt på rejsningsproblemer.
For eksempel har ginseng vist en mild forbedring i mænds evne til at have samleje og deres tilfredshed med det. Andre urter som safran, Tribulus terrestris og Maca har også vist sig at kunne hjælpe, men forskningen er endnu ikke stærk nok til at bakke fuldt op om disse påstande.
Den ikke-essentielle aminosyren L-Arginin kan også hjælpe med erektionsproblemer. Det bliver endnu mere effektivt, når det kombineres med andre stoffer som L-Citrullin eller yohimbin.
Yohimbin alene kan også forbedre symptomerne på erektil dysfunktion, men det ser ikke ud til at øge den generelle seksuelle funktion.
En enkelt undersøgelse har vist, at L-Citrullin kan forbedre erektionens hårdhed. Det samme med carnitin.
L-Arginin
Er større meta-analyse kiggede på effektiviteten og sikkerheden af arginin-tilskud til behandling af erektil dysfunktion og rejsningsproblemer. Forskerne sammenlignede resultaterne fra 10 randomiserede, kontrollerede forsøg, der i alt omfattede 540 patienter med mild til moderat erektil dysfunktion .
Resultaterne viste, at arginin-tilskud i doser, der varierede fra 1500 til 5000 mg, signifikant forbedrede erektil dysfunktion sammenlignet med placebo eller ingen behandling.
De fandt også ud af, at arginin havde en positiv effekt på flere andre underkategorier, herunder overordnet tilfredshed og erektil funktion.
Dog ændrede arginin ikke scoren for seksuel lyst.
Når det kommer til bivirkninger, var der en lille øget rate i gruppen, der tog arginin (8,3%) sammenlignet med placebo-gruppen (2,3%), men ingen af bivirkningerne var alvorlige.
Studiet konkluderer, at arginin-tilskud kan anbefales til patienter med mild til moderat erektil dysfunktion.
Yohimbin
Et større, men ældre, studie evaluerede effektiviteten og sikkerheden af yohimbin, et stof der anvendes i behandlingen af erektil dysfunktion, især hos personer med diabetes.
Metoden til at gøre dette var en meta-analyse. Forskerne samlede data fra syv forskellige studier, der alle var randomiserede og placebokontrollerede. Dette design minimerer risikoen for bias og øger pålideligheden af resultaterne.
Efter at have analyseret alle data, kunne forskerne konkludere, at yohimbin var signifikant bedre end placebo til at behandle erektil dysfunktion.
Endvidere var bivirkningerne fra yohimbin sjældne og reversible, hvilket gør stoffet relativt sikkert at bruge. Derfor anbefaler studiet yohimbin som en fornuftig førstevalgsbehandling for mænd med erektil dysfunktion, herunder dem med diabetes.1
Safran
I et studie tog 20 mænd med erektil dysfunktion en tablet med 200 mg safran dagligt i ti dage. Resultaterne viste markante forbedringer i erektionens kvalitet og varighed. Også deres score i et erektions-spørgeskema steg signifikant.
Studiet konkluderede, at safran forbedrede seksuel funktion på bare ti dage.2
I et andet studie undersøgte en gruppe forskere effekten af safran på seksuel dysfunktion forårsaget af medicinen fluoxetin hos mænd.
I denne randomiserede, dobbeltblindede og placebokontrollerede undersøgelse deltog 36 gifte mænd med større depressiv lidelse. Alle patienter havde stabiliserede depressive symptomer med fluoxetin men klagede over seksuelle problemer.
I fire uger fik halvdelen af deltagerne safran (15 mg to gange om dagen), mens den anden halvdel fik et placebo. For at måle seksuel funktion blev der brugt en skala kaldet “International Index of Erectile Function” ved begyndelsen af studiet og igen efter 2 og 4 uger.
Resultaterne viste, at safran havde en signifikant positiv effekt på erektionsfunktion og tilfredshed med samleje sammenlignet med placebo-gruppen. Derimod så man ingen markante forskelle i forhold til orgasme, generel tilfredshed og seksuel lyst.
Studiet konkluderede, at safran er et tolerabelt og effektivt behandlingsmiddel for fluoxetin-relateret erektil dysfunktion. Bivirkningerne var også ens i begge grupper, hvilket indikerer, at safran er sikkert at bruge i denne sammenhæng.3
Maca
I denne undersøgelse blev effekten af Lepidium meyenii (Maca) testet på 50 mænd med mild erektil dysfunktion (ED). Studiet var dobbeltblindet, hvilket betyder, at hverken deltagerne eller forskerne vidste, hvem der fik Maca og hvem der fik placebo. Mændene blev givet enten et Maca-tørrekstrakt på 2400 mg eller en placebo i 12 uger. Forskerne brugte International Index of Erectile Function (IIEF-5) og Satisfaction Profile (SAT-P) for at måle effekterne både før og efter behandlingen.
Efter 12 uger viste begge grupper en forbedring i deres IIEF-5 score, men forbedringen var mere markant for dem, der tog Maca. På samme måde oplevede begge grupper en forbedring i deres psykologiske trivsel målt med SAT-P, men dem på Maca oplevede en højere stigning.
Vigtigst af alt, kun dem der tog Maca oplevede en signifikant forbedring i fysiske og sociale aspekter målt med SAT-P.
Studiet konkluderede, at Maca kan have en lille, men signifikant, positiv effekt på generel og seksuel trivsel hos voksne med mild ED.4
Ginseng
I denne studie blev effekten af vginseng ekstrakt undersøgt på mænd med erektil dysfunktion.
Ginseng, især koreansk og bjerg-ginseng (Panax ginseng CA Meyer), er traditionelle urter kendt for at forbedre seksuelle funktioner.
Studiet var dobbeltblindet og placebo-kontrolleret, hvilket sikrer høj forskningskvalitet.
I alt 143 mænd med erektil dysfunktion deltog og blev opdelt i to grupper.
Den ene gruppe tog 1000 mg af ginseng to gange dagligt, mens den anden gruppe tog en placebo.
Over en periode på 8 uger blev effekterne målt med den koreanske version af International Index of Erectile Function (IIEF) spørgeskemaet. I alt 86 patienter fuldførte de 8 ugers behandling.
Resultaterne viste, at de, der fik ginseng, oplevede en signifikant forbedring i deres IIEF-score. Dette var ikke tilfældet i placebo-gruppen.
Konkret viste mændene i ginseng-gruppen en signifikant forbedring i både erektil funktion og overordnet tilfredshed sammenlignet med placebo-gruppen.
Derfor konkluderer studiet, at ginseng potentielt kan bruges til at forbedre erektil funktion hos mænd.5
L-Citrullin
L-citrullin er en aminosyre, der omdannes til L-arginin i kroppen. L-arginin hjælper med at øge blodgennemstrømningen til penis ved at fremme produktionen af nitrogenoxid.
Dette er vigtigt, fordi bedre blodgennemstrømning kan føre til stærkere erektioner.
Et studie undersøgte om effekten af L-citrullin-tilskud på mænd med milde rejsningsproblemer (mild erektil dysfunktion).
Mændene i studiet fik først et placebo i en måned og derefter L-citrullin i den næste måned. Resultaterne viste, at L-citrullin havde en positiv effekt: 50% af mændene oplevede forbedret erektionshårdhed, og antallet af samlejer per måned steg også.
I studiet tog de 1.5g L-citrullin om dagen. Der var ingen bivirkninger.6
Carnitin
Studiet undersøger, hvordan carnitin og testosteron kan behandle aldersrelaterede symptomer hos mænd som seksuel dysfunktion, træthed og depression.
Tre grupper af mænd i alderen 60 til 74 år blev testet over seks måneder. En gruppe fik testosteron, en anden fik carnitin, og en tredje fik et placebo.
Resultaterne viste, at både testosteron og carnitin forbedrede flere af de målte parametre, herunder seksuel funktion og mentale symptomer.
Det vigtige at tage med fra dette er, at både carnitin og testosteron ser ud til at være gavnlige for mænds sundhed, specifikt i forhold til aldersrelaterede symptomer på seksuel dysfunktion.
Gruppen, der tog carnitin tog 2g propionyl-l-carnitine om dagen sammen med 2g acetyl-l-carnitine 2g om dage.
Dog skal det understreges, at det kun er én undersøgelse, og yderligere forskning er nødvendig for fuldt ud at forstå de langsigtede effekter og eventuelle bivirkninger. Som altid er en lægekonsultation anbefalet før opstart af ny behandling.7
Tribulus terrestris
Resultatet om tribulus terrestris effekt mod erektil dysfunktion er blnadede
Et studie inddelte tredive mænd over 40 år blev inddelt i to grupper. En gruppe fik Tribulus terrestris, og den anden fik et placebo. Efter 30 dage viste resultaterne ingen signifikant forskel mellem de to grupper hverken i forbedring af erektil funktion eller i testosteronniveauer. Konklusionen var, at Tribulus terrestris ikke var mere effektivt end placebo i denne sammenhæng. Yderligere forskning er nødvendig for at bekræfte disse resultater.
Studiet inkluderede 180 mænd mellem 18 og 65 år, der havde mild til moderat ED. Halvdelen af deltagerne fik tribulus terrestris, mens den anden halvdel fik placebo. Studiet var dobbeltblindet, hvilket betyder, at hverken deltagerne eller forskerne vidste, hvem der fik hvad.8
Resultaterne viste en markant forbedring i den gruppe, der fik tribulus terrestris, i forhold til placebo-gruppen. Forskellene var statistisk signifikante på flere målepunkter som tilfredshed med samleje, orgasme, seksuel lyst og generel tilfredshed. Der var ingen alvorlige bivirkninger, og behandlingen blev generelt godt tolereret.
I modsætning til det tidligere nævnte studie fandt dette studie altså en positiv effekt af tribulus terrestris på erektil dysfunktion. Det understreger, hvorfor yderligere forskning er vigtig for at få en klarere forståelse af tribulus terrestris effektivitet og sikkerhed.9
Pycnogenol
I en undersøgelse blev mænd med bekræftet organisk erektil dysfunktion behandlet med en kombination af Pycnogenol og L-Arginin. Resultaterne var ret bemærkelsesværdige. Før behandlingen kunne kun 5% af mændene opnå en normal erektion. E
fter at have taget Pycnogenol og L-Arginin steg dette tal til imponerende 92,5%.
Det betyder, at næsten alle mændene oplevede en forbedring i deres evne til at opnå og opretholde en erektion.
Men her er hagen: Alle de mænd, der deltog i studiet, tog både Pycnogenol og L-Arginin.
Det gør det svært at afgøre, hvilken af de to stoffer der havde den største effekt, eller om det var kombinationen af de to, der gjorde tricket. Så selvom resultaterne er lovende, er det uklart, hvor meget Pycnogenol alene bidrager til forbedringen.
Yderligere forskning er nødvendig for at isolere effekten af hver komponent, men L-Arginin virker det at være det bedste mod rejsningsproblemer.10 11
Hvad kan man ellers gøre?
Din kost kan spille en vigtig rolle for seksuelle sundhed. Diæter rig på frugt, grøntsager og fisk – som Middelhavsdiæten – er forbundet med lavere risiko for rejsningsproblemer. 12 13
Vægttab og fysisk aktivitet kan også forbedre erektil dysfunktion, men kun hos mænd med overvægt. 14
Øvelser, der er moderate til høj intensitet, har vist sig at være effektive.
Der arbejdes også med nye metoder som stamcelleterapi og genbehandling. Men disse er stadig på eksperimentelt stadie.
Så der er mange veje til behandling af erektil dysfunktion, fra kostændringer til medicinske indgreb.
Det vigtigste er at tale med en læge for at finde den behandling, der passer bedst til dig.
FAQ
Hvordan træner man sin erektion?
Pelvic-bund-øvelser er en effektiv metode til at forbedre erektil funktion. Disse øvelser styrker musklerne i bækkenområdet, hvilket kan forbedre blodcirkulationen til penis. Konsulter altid en læge eller fysioterapeut for at lære de rigtige teknikker.
Hvordan får man en bedre erektion?
Sund livsstil er nøglen. Undgå rygning, begræns alkoholindtag, og motionér regelmæssigt. En afbalanceret kost rig på frugt, grøntsager og fuldkornsprodukter kan også hjælpe. Benyt eventuelt de kosttilskud vi nævner i artiklen her.
Hvorfor kan jeg ikke holde den stiv?
Der kan være mange grunde, herunder psykologiske faktorer som stress eller angst, og fysiske faktorer som dårlig blodcirkulation eller hormonelle ubalancer. En lægekonsultation er vigtig for korrekt diagnose og behandlingsplan.
Hvad er det bedste potensmiddel?
Det er svært at sige, hvad der er det “bedste” potensmiddel, da det afhænger af individuelle faktorer som helbredstilstand og årsagen til erektil dysfunktion. Almindelige muligheder inkluderer PDE5-hæmmere som Viagra og Cialis. Tal med din læge for en skræddersyet anbefaling.
Hvad skal man spise for at få rejsning?
Fødevarer rig på antioxidanter som blåbær, nødder og fisk kan forbedre blodcirkulationen, inklusiv til penis. Desuden kan zink-rige fødevarer som østers og spinat fremme testosteronproduktionen.
Hvorfor får jeg ikke erektion om morgenen?
Fravær af morgenerektion kan skyldes flere faktorer som lavt testosteronniveau, dårlig søvnkvalitet eller medicinske tilstande som diabetes. En konsultation med en læge kan hjælpe med at identificere den underliggende årsag.
Kilder
- Ernst, E., & Pittler, M. H. (1998). Yohimbine for erectile dysfunction: a systematic review and meta-analysis of randomized clinical trials. The Journal of urology, 159(2), 433–436. https://doi.org/10.1016/s0022-5347(01)63942-9 ↩︎
- Shamsa, A., Hosseinzadeh, H., Molaei, M., Shakeri, M. T., & Rajabi, O. (2009). Evaluation of Crocus sativus L. (saffron) on male erectile dysfunction: a pilot study. Phytomedicine : international journal of phytotherapy and phytopharmacology, 16(8), 690–693. https://doi.org/10.1016/j.phymed.2009.03.008 ↩︎
- Modabbernia, A., Sohrabi, H., Nasehi, A. A., Raisi, F., Saroukhani, S., Jamshidi, A., Tabrizi, M., Ashrafi, M., & Akhondzadeh, S. (2012). Effect of saffron on fluoxetine-induced sexual impairment in men: randomized double-blind placebo-controlled trial. Psychopharmacology, 223(4), 381–388. https://doi.org/10.1007/s00213-012-2729-6 ↩︎
- Zenico, T., Cicero, A. F., Valmorri, L., Mercuriali, M., & Bercovich, E. (2009). Subjective effects of Lepidium meyenii (Maca) extract on well-being and sexual performances in patients with mild erectile dysfunction: a randomised, double-blind clinical trial. Andrologia, 41(2), 95–99. https://doi.org/10.1111/j.1439-0272.2008.00892.x ↩︎
- Kim, T. H., Jeon, S. H., Hahn, E. J., Paek, K. Y., Park, J. K., Youn, N. Y., & Lee, H. L. (2009). Effects of tissue-cultured mountain ginseng (Panax ginseng CA Meyer) extract on male patients with erectile dysfunction. Asian journal of andrology, 11(3), 356–361. https://doi.org/10.1038/aja.2008.32 ↩︎
- Cormio L, De Siati M, Lorusso F, Selvaggio O, Mirabella L, Sanguedolce F, Carrieri G. Oral L-citrulline supplementation improves erection hardness in men with mild erectile dysfunction. Urology. 2011 Jan;77(1):119-22. doi: 10.1016/j.urology.2010.08.028. PMID: 21195829. ↩︎
- Cavallini, G., Caracciolo, S., Vitali, G., Modenini, F., & Biagiotti, G. (2004). Carnitine versus androgen administration in the treatment of sexual dysfunction, depressed mood, and fatigue associated with male aging. Urology, 63(4), 641–646. https://doi.org/10.1016/j.urology.2003.11.009 ↩︎
- Santos, C. A., Jr, Reis, L. O., Destro-Saade, R., Luiza-Reis, A., & Fregonesi, A. (2014). Tribulus terrestris versus placebo in the treatment of erectile dysfunction: A prospective, randomized, double blind study. Actas urologicas espanolas, 38(4), 244–248. https://doi.org/10.1016/j.acuro.2013.09.014 ↩︎
- Kamenov, Z., Fileva, S., Kalinov, K., & Jannini, E. A. (2017). Evaluation of the efficacy and safety of Tribulus terrestris in male sexual dysfunction-A prospective, randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial. Maturitas, 99, 20–26. https://doi.org/10.1016/j.maturitas.2017.01.011 ↩︎
- Stanislavov, R., & Nikolova, V. (2003). Treatment of erectile dysfunction with pycnogenol and L-arginine. Journal of sex & marital therapy, 29(3), 207–213. https://doi.org/10.1080/00926230390155104 ↩︎
- Aoki, H., Nagao, J., Ueda, T., Strong, J. M., Schonlau, F., Yu-Jing, S., Lu, Y., & Horie, S. (2012). Clinical assessment of a supplement of Pycnogenol® and L-arginine in Japanese patients with mild to moderate erectile dysfunction. Phytotherapy research : PTR, 26(2), 204–207. https://doi.org/10.1002/ptr.3462 ↩︎
- Mykoniatis, I., Grammatikopoulou, M. G., Bouras, E., Karampasi, E., Tsionga, A., Kogias, A., Vakalopoulos, I., Haidich, A. B., & Chourdakis, M. (2018). Sexual Dysfunction Among Young Men: Overview of Dietary Components Associated With Erectile Dysfunction. The journal of sexual medicine, 15(2), 176–182. https://doi.org/10.1016/j.jsxm.2017.12.008 ↩︎
- Yang, H., Breyer, B. N., Rimm, E. B., Giovannucci, E., Loeb, S., Kenfield, S. A., & Bauer, S. R. (2022). Plant-based diet index and erectile dysfunction in the Health Professionals Follow-Up Study. BJU international, 130(4), 514–521. https://doi.org/10.1111/bju.15765 ↩︎
- Li, H., Xu, W., Wang, T., Wang, S., Liu, J., & Jiang, H. (2022). Effect of weight loss on erectile function in men with overweight or obesity: A meta-analysis of randomised controlled trials. Andrologia, 54(1), e14250. https://doi.org/10.1111/and.14250 ↩︎