Top 50 over fødevare med mest jern

Top 5 animalske fødevarer 

  1. Lever fra gås eller and (30mg)
  2. Lever fra gris (13,42mg)
  3. Lever fra kylling (9,15mg)
  4. Nyre fra okse eller kalv (6,8mg)
  5. Lever fra okse (6,05 mg)

Udover indmad

  1. Leverpostej, fedtreduceret (5,17 mg)
  2. Æggeblomme (5,33mg)
  3. Leverpostej, fedtreduceret (5,17 mg)
  4. Blåmuslinger (4,93mg)
  5. Kød fra and (4,5mg)
  6. Oksekød (2,47mg)

Top 5 vegetabilske fødevarer

  1. Fennikel frø (18,54mg)
  2. Korianderfrø (16,32mg)
  3. Sojabønner (15,70 mg)
  4. Soltørret tomat (9,09 mg)
  5. Sorte oliven (8,50 mg)

Gode forslag

  1. Tørret fersken (6,8mg)
  2. Linser (6,50 mg)
  3. Kikærter (6,40mg)
  4. Cashewnød (6,05mg)
  5. Mandler (3,40mg)

Jern I kød

  1. Blodpøse (16,20 mg)
  2. Lever fra gris (13,42 mg)
  3. Leverpølse (7,11 mg)
  4. Nyre fra okse (6,9 mg)
  5. Nyre fra kalv (6,8 mg)
  6. Lever fra okse (6,05)
  7. Hjerte fra gris (6mg)
  8. Fedtreduceret leverpostej (5,17 mg)
  9. Hjerte fra okse (4,20mg)
  10. Hjerte fra kalv (3,60 mg)
  11. Nyre fra gris (3,30 mg)
  12. Spegepølse med oksekød (2,86mg)
  13. Oksetunge (2,50 mg)
  14. Oksekød (2,47 mg)

Fjerkræ og æg

  1. Lever fra gås eller and (30,53 mg)
  2. Lever fra kylling (9,15 mg)
  3. Æggeblomme (5,33mg)
  4. Andekød (4,5 mg)
  5. Kød fra vild due (3,54mg)
  6. Kød fra gås (2,57 mg)

Jern i skaldyr og fisk

  1. Musling (7,70 mg)
  2. Blåmuslinger (4,93mg)
  3. Lever fra torsk (4mg)
  4. Krabbekløer (3,50 mg)
  5. Østers (3mg)


Fødevare med jern fra planter

  1. Spidskommen (66,35 mg)
  2. Dild (48,78 mg)
  3. Koriander blade (42mg)
  4. Karry pulver (29,59 mg)
  5. Hvedeklid (19 mg)
  6. Fennikel frø (18,54mg)
  7. Korianderfrø (16,32mg)
  8. Sojabønner (15,70 mg)
  9. Kakao pulver (11 mg)
  10. Birkesfrø (9,39 mg)
  11. Soltørret tomat (9,09 mg)
  12. Tang agar (9,00 mg)
  13. Sesamfrø (8,95 mg)
  14. Sorte oliven (8,50 mg)
  15. Røde linser (7,39 mg)
  16. Tørret fersken (6,8mg)
  17. Brune linser (6,51 mg)
  18. Chiafrø (6,50 mg)
  19. Linser (6,50 mg)
  20. Kikærter (6,40mg)
  21. Cashewnød (6,05mg)
  22. Tørret abrikos (6mg)
  23. Hvide bønner (5,5mg)
  24. Gule ærter, flækærter (5,5mg)
  25. Æggeblomme (5,33mg)
  26. Brune bønner (5mg)
  27. Solsikkefrø (4,85 mg)
  28. Pinjekerner (4,85 mg)
  29. Hvedebrød, groft (4,52 mg)
  30. Spinat (4,50mg)
  31. Pistacienød
  32. Selleri blade (4mg)
  33. Sojamel (4mg)
  34. Havregryn (3,86mg)
  35. Quinoa, sort (3,75 mg)
  36. Speltmel (3,75 mg)
  37. Persille (3,60 mg
  38. Quinoa, hvid (3,60mg)
  39. Mandler (3,40mg)
  40. Tank, kombu (3,3mg)
  41. Quinoa, rød (3,3mg)
  42. Grahamsmel (3,09 mg)
  43. Muskatnød (3,04mg)
  44. Pistacienød (2,80mg)
  45. Pecannød (2,80mg)
  46. Rugmel (2,80mg)
  47. Hasselnød (2,77mg)
  48. Mørk chokolade (2,76mg)
  49. Rugmel (2,55 mg)
  50. Pecannød (2,53mg)
  51. Paranød (2,5 mg)
  52. Perlespelt (2,50mg)

Hvilke frugter er der mest jern i?

  1. Tørret fersken (6,8mg)
  2. Tørret abrikos (6mg)
  3. Selleri blade (4mg)
5/5 - (1 vote)

Nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og modtag den seneste videnskabelige viden inden for kost og sundhed. Vi sender kun én overskuelig mail pr. måned.

Ved at trykke ‘Tilmeld’ acceptere du vores privatlivspolitik.