Hvor meget koffein er der i en Faxe Kondi Booster?

På etiketten bag på en Faxe Kondi Booster kan du finde information om indholdet af koffein, som er angivet til 32 mg pr. 100 ml.

Dette betyder, at forskellige størrelser af Faxe Kondi Booster indeholder følgende mængder koffein:

  • En 0,5 L (500 ml) dåse indeholder 160 mg koffein.
  • En 0,33 L (330 ml) dåse indeholder 105 mg koffein.
  • En 0,25 L (250 ml) dåse indeholder 80 mg koffein.

Anbefalet indtag

Ifølge sundhedsmyndighederne bør man holde sit daglige indtag af koffein under 300 mg, mens Danmarks Tekniske Universitet (DTU) anbefaler, at voksne over 18 år ikke indtager mere end 400 mg koffein dagligt.

For børn og unge under 18 år anbefales det at begrænse koffeinindtaget til maksimalt 2,5 mg pr. kg kropsvægt.

For børn under 18 anbefales en maksimal værdi på 2,5 mg pr. kg. Dette svarer til at:

  • Et barn på 30 kg maksimalt indtager 75 mg koffein om dagen. Det svarer til, at der ikke kan drikkes nogen størrelserne af FaxeKondi Booster.
  • Et barn på 40 kg maksimalt indtager 100 mg koffein om dagen. Det svarer til, at der kan drikkes én dåse på 0,25L.
  • Et barn på 50 kg maksimalt indtager 125 mg koffein om dagen. Det svarer til, at der kan drikkes én 0.25L eller én 0.33L

Husk også, at te også indeholder koffein, omtrent 25mg pr. kop. Det er vigtigt, at specielt børn, ikke får for meget koffein. DTU skriver:

“Undersøgelsen viser også, at de, der indtager energidrikke, ofte har en mindre sund livsstil end de, der ikke indtager energidrikke. Overvægt, rygning, for lidt søvn, megen skærmtid og et stort indtag af søde drikkevarer er således forbundet med brugen af energidrikke.”

Drik ikke Faxe Kondi Booster med et måltid

Koffein kan mindske optagelsen af mineralerne mangan, zink og kobber. Desuden fører det til øget udskillelse af mineralerne magnesium, kalium, natrium og fosfat. Der findes også beviser for, at koffein påvirker virkningen af vitamin A.

Det anbefales derfor ikke at drikke Faxe Kondi Booster, som er rig på koffein, samtidig med at du indtager et måltid.

Vurder post

Nyhedsbrev

Hver uge udforsker vi et nyt sundhedsområde, såsom hukommelse, depression eller muskelopbygning, og leverer et komplet overblik over de kosttilskud, aktiviteter og diæter, der er videnskabeligt bevist at effekt. Følg med for at få klar indsigt i, hvad der rent faktisk gør en forskel.

Ved at trykke ‘Tilmeld’ acceptere du vores privatlivspolitik.

Indsend fejl eller feedback

Evidensbaserede guides om sundhed