Magnesium er et vigtigt mineral, der bruges i over 300 processer i kroppen.
Herunder finder du lister med de råvare, der indeholder mest magnesium. Du kan selv hente listen fra fødevareinstituttet.
Magnesium i korn og mel
Hvedeklid | 480 mg |
Hvedekim | 259 mg |
Sojamel | 240 mg |
Havreklid | 235 mg |
Bogvede | 195 mg |
Bogvedemel | 190 mg |
Speltmel | 120 mg |
Kokosmel | 100 mg |
Greahamsmel | 97 mg |
Rugmel | 86 mg |
Magnesium i kerner og frø
Græskarkerne | 460 mg |
Fennikel frø | 385 mg |
Seasamfrø | 347 mg |
Hørfrø | 335 mg |
Birkes | 331 mg |
solsikkefrø | 320 mg |
Chiafrø | 320 mg |
Pinjekerner | 195 mg |
Magnesium i nødder
paranød | 357 mg |
Mandler | 264 mg |
Cashewnødder | 260 mg |
peanuts | 190 mg |
Muskatnød | 183 mg |
Hasselnød | 155 mg |
Valnød | 142 mg |
Pistacienød | 110 mg |
Magnesium i blad- og stængelgrøntsager
Spinat | 25 mg |
Broccoli | 21 mg |
Grønkål | 20 mg |
Blomkål | 13 mg |
Spidskål | 9 mg |
Asparges | 9 mg |
Iceberg | 7,34 mg |
Magnesium i kød
Kylling | ca. 27,5 mg |
Oksekød | ca. 22 mg |
Svinekød | ca 33 mg |
Fasan | ca. 20 mg |
Magnesium i fisk
Vild laks | 42 mg |
Tun i olie | 32 mg |
Sild | 30,5 mg |
Ørred | 30 mg |
Helt | 30 mg |
Mørksaj | 27,5 mg |
Torsk | 27,2 mg |
Makral | 24,4 mg |
Makral i tomatsovs | 23,1 mg |
Røget øl | 21 mg |
Torskerogn | 15 mg. |
Data hentet fra DTU Fødevareinstituttets offentlige fødevaredatabase (7/08/2021)
5/5 - (3 votes)