Magnesium er et vigtigt mineral, der bruges i over 300 processer i kroppen.

Herunder finder du lister med de råvare, der indeholder mest magnesium. Du kan selv hente listen fra fødevareinstituttet.

Magnesium i korn og mel

Hvedeklid480 mg
Hvedekim259 mg
Sojamel240 mg
Havreklid235 mg
Bogvede195 mg
Bogvedemel190 mg
Speltmel120 mg
Kokosmel100 mg
Greahamsmel97 mg
Rugmel86 mg

Magnesium i kerner og frø

Græskarkerne460 mg
Fennikel frø385 mg
Seasamfrø347 mg
Hørfrø335 mg
Birkes331 mg
solsikkefrø320 mg
Chiafrø320 mg
Pinjekerner195 mg

Magnesium i nødder

paranød357 mg
Mandler264 mg
Cashewnødder260 mg
peanuts190 mg
Muskatnød183 mg
Hasselnød155 mg
Valnød142 mg
Pistacienød110 mg

Magnesium i blad- og stængelgrøntsager

Spinat25 mg
Broccoli21 mg
Grønkål20 mg
Blomkål13 mg
Spidskål 9 mg
Asparges9 mg
Iceberg7,34 mg

Magnesium i kød

Kyllingca. 27,5 mg
Oksekødca. 22 mg
Svinekødca 33 mg
Fasanca. 20 mg

Magnesium i fisk

Vild laks42 mg
Tun i olie 32 mg
Sild30,5 mg
Ørred30 mg
Helt30 mg
Mørksaj27,5 mg
Torsk27,2 mg
Makral24,4 mg
Makral i tomatsovs23,1 mg
Røget øl21 mg
Torskerogn15 mg.


Data hentet fra DTU Fødevareinstituttets offentlige fødevaredatabase (7/08/2021)

5/5 - (3 votes)

Nyhedsbrev

Hver uge udforsker vi et nyt sundhedsområde, såsom hukommelse, depression eller muskelopbygning, og leverer et komplet overblik over de kosttilskud, aktiviteter og diæter, der er videnskabeligt bevist at effekt. Følg med for at få klar indsigt i, hvad der rent faktisk gør en forskel.

Ved at trykke ‘Tilmeld’ acceptere du vores privatlivspolitik.

Indsend fejl eller feedback

Evidensbaserede guides om sundhed