De bedste Energi Gels

I denne guide gennemgår vi listen over de bedste energi gels du kan købe. Jeg har baseret anbefalingerne på:

 1. Hvad professionelle atleter benytter.
 2. Min personlige erfaring fra flere langdistance løb: Ultra maraton, Ironman m.fl.

Overblik:

Den bedste Energi Gel: Maurten Gel 100

 • Maurten bruges af 80% af professionelle endurance atleter.
 • Undgå mave-tarm problemer.
 • Naturlige ingredienser. Ingen tilsatte farvestoffer, konserveringsmidler eller smagstoffer.
 • Stabil og kontrolleret frigivelse af kulhydrater.
 • Hydrogelteknologi.
 • Køb hos cykelpartner.dk for 30 kr.

Maurten gels skiller sig ud fra mængden, ikke fordi de indeholder mere sukker end andre gels på markedet, men på grund af den effektive optagelse af sukkeret og det totale fravær af maveproblemer. Lad os dykke ned i, hvorfor Maurten Energi Gels anses for at være de bedste gels. Men i stedet for blot at tage mit ord for det, bør du vide, at over 80% af professionelle udholdenhedsatleter bruger Maurten:

 • Eliud Kipchoge brugte det, da han satte verdensrekord i maraton.
 • Kilian Jornet, verdens bedste ultra-maratonløber, sværger også til det.
 • Gustav Iden, Christian Blummenfelt og Jan Frodeno, nogle af verdens bedste langdistancetriatleter, bruger det også.

Disse atleter er på toppen af deres spil, og det er ingen tilfældighed, at de alle vælger Maurten.

Personligt er jeg stor fan er Maurten gels. Her er det seneste indkøb sæsonens løb: 50 km ultraløb i Pyrenæerne og et 113km ultraløb i de Schweiziske Alper. Til det længste af de to løb indtager jeg over 20 gels i løbet af 18-20 timer. Det vil ikke kunne lade sig gøre med andre gels en Maurten.

Deep-dive: Maurten Gel 100

Først og fremmest er Maurten baseret på en banebrydende teknologi som de selv kalder hydrogel.

Hydrogelteknologien

hydrogelteknologien bruges til at indkapsle kulhydrater. Ved at indkapsle kulhydraterne i en hydrogel kan Maurtens gel levere kulhydraterne mere effektivt til kroppen. Det vil sige, kulhydraterne kan frigives i en kontrolleret og stabil rate.

Naturlige ingredienser

Maurten bruger naturlige ingredienser som alginat (tang) og pektin (frugtfiber) til at skabe denne hydrogel. Disse ingredienser danner en beskyttende struktur, der transporterer kulhydrater og salt gennem maven til tarmen. Her opløses hydrogelen, hvilket gør det muligt for kroppen at optage kulhydraterne.

En af de største fordele ved Maurten er, at det reducerer risikoen for mave-tarmproblemer, som ofte kan opstå, når maven belastes med traditionelle sportsbrændstoffer og unødvendige ingredienser. Maurten indeholder ingen kunstige farvestoffer, konserveringsmidler eller smagsstoffer, hvilket gør det til et sundere og mere naturligt valg.

Maurten Gel 100

 • 25g kulhydrater
 • 50 mg salt

Maurten Gel 100 Caf 100

 • 25g kulhydrat
 • 55 mg salt

Andre produkter

Maurten tilbyder også en række produkter, herunder Drink Mix 320 og Drink Mix 160, som indeholder en pH-følsom væske, der omdannes til en hydrogel i mavesyren. Dette beskytter kulhydraterne mod nedbrydning i maven og sikrer, at de frigives og optages effektivt i tarmen.

Personlig erfaring Maurten

Tidligere har jeg anvendt High5 Energy Gel under mine langdistanceløb, men efter mere end tre timers løb begynder indtagelsen af High5 Energy Gels at give mig maveproblemer. Jeg har forsøgt mig med forskellige energigels, heriblandt PurePower, SIS, GU Energi og ATNU, men de giver alle samme udfordring.

Men til min store overraskelse, oplevede jeg ingen maveproblemer under mit seneste 6-timers ultramarathon, hvor jeg prøvede Maurten. Derfor har jeg besluttet mig for helt at skifte over til Maurten, når jeg løber længere ture.

Den største ulempe ved Maurten er dog prisen, der ligger væsentligt højere end de andre energigels på markedet. På grund af mit begrænsede budget, bruger jeg stadig High5 Energy Gels i min daglige træning. Men når jeg nærmer mig en konkurrence, skifter jeg over til Maurten for at forberede mig, og selvfølgelig også under selve løbet.

5/5 - (2 votes)

Nyhedsbrev

Hver uge udforsker vi et nyt sundhedsområde, såsom hukommelse, depression eller muskelopbygning, og leverer et komplet overblik over de kosttilskud, aktiviteter og diæter, der er videnskabeligt bevist at effekt. Følg med for at få klar indsigt i, hvad der rent faktisk gør en forskel.

Ved at trykke ‘Tilmeld’ acceptere du vores privatlivspolitik.

Indsend fejl eller feedback

Evidensbaserede guides om sundhed