Asafoetida: Krydderi & traditionel medicin

Asafoetida er et krydderi fra planten Ferula Asafoetida. Typisk findes det madlavning fra i Centralasien, men brugt verden over. Krydderiet har en løgagtig smag. Derfor erstattes det også tit med løgpulver i madlavning.

Udover at være en fremragende smagsforstærker bliver asafoetida også brugt som traditionel medicin mange steder i verden.

Traditionelle medicinske anvendelser

Note: Ingen af effekterne er dokumenteret med vestlige kliniske studier.
  • I Afghanistan drikker folk varmt vand med tørret asafoetida-gummi for at behandle nervøsitet, kighoste og sår.
  • I Kina drikker de en afkogning af planten for at slippe af med orme i kroppen.
  • I Egypten bruger folk et varmt vandekstrakt af tørret asafoetida-rod for at stoppe muskelkramper, hjælpe med at udskille væske fra kroppen, bekæmpe orme og lindre smerter.
  • I Malaysia tygger kvinder asafoetida-gummi for at behandle menstruationsproblemer
  • I Marokko bruger folk det som et middel mod epilepsi.
  • I Nepal drikker de vand med asafoetida-harpiks for at bekæmpe orme i kroppen
  • I Saudi-Arabien bruges tørret gummi til at behandle kighoste, astma og bronkitis.
  • I Brasilien drikker mænd varmt vand med tørrede asafoetida-blade og stængler som et elskovsmiddel, og de bruger et pulver af oleoresin, som er knust med fingrene, som krydderi.

Studier med Asafoetida

Vi har ikke kunne finde nogle studier med asafoetida og dets effekt på mennesker. Der er dog fortaget en del på dyr, som har vist en række positive effekter. [1]

Kilder

  1. Mahendra, P., & Bisht, S. (2012). Ferula asafoetida: Traditional uses and pharmacological activity. Pharmacognosy reviews6(12), 141–146. https://doi.org/10.4103/0973-7847.99948
Vurder post

Nyhedsbrev

Hver uge udforsker vi et nyt sundhedsområde, såsom hukommelse, depression eller muskelopbygning, og leverer et komplet overblik over de kosttilskud, aktiviteter og diæter, der er videnskabeligt bevist at effekt. Følg med for at få klar indsigt i, hvad der rent faktisk gør en forskel.

Ved at trykke ‘Tilmeld’ acceptere du vores privatlivspolitik.