Alt du skal vide om peptidet B7-33

B7-33 er et syntetisk peptid designet til at efterligne nogle af de beskyttende effekter af hormonet relaxin, specielt med fokus på hjertebeskyttelse og modvirkning af arvævsdannelse. Det har vist sig at have potentiale til at forbedre hjertefunktion og reducere arvæv i hjertet efter skade i dyremodeller. På grund af sin enkle struktur er B7-33 lettere og billigere at fremstille end relaxin, hvilket gør det til et lovende alternativ til behandling af hjertesygdomme hos mennesker, især for tilstande, der involverer hjerteskade og fibrose (arvævsdannelse).

B7-33 er et syntetisk peptid, der ligner B-kæden af relaxin-2, som er et peptidhormon, der kendt for sine mangfoldige effekter i flere organsystemer.

Relaxin-2 er kendt for at have en bred vifte af positive virkninger i forskellige dele af kroppen, som f.eks. at hjælpe med afslapning af blodkar og andre væv. Ved at efterligne en del af dette hormon, kan B7-33 potentielt tilbyde nogle af de samme gavnlige virkninger.

Studie med mus

I et forsøg med mus, som simulerede hjerteanfald ved først at stoppe og derefter genstarte blodstrømmen til hjertet, hjalp stoffet B7-33 med at beskytte hjertet akut. Det gjorde skaden på hjertet mindre og hjalp med at holde hjertet i gang, bedre end en kontrolgruppe, der fik et stof uden effekt. En uge efter hjerteanfaldet havde mus, der fik B7-33, stadig et stærkere hjerte end kontrolgruppen.

På et mere detaljeret plan gjorde B7-33, at hjerteceller overlevede bedre efter en skade, der lignede et hjerteanfald, og det mindskede tegn på cellestress.

Studiet viste, at B7-33 kan beskytte hjertet lige efter et hjerteanfald ved at reducere cellestress og skade, og hjælpe hjertet med at fungere bedre.1

Relaxin og B7-33

Relaxin er et hormon, som har beskyttende effekter på forskellige organer, uafhængigt af sygdommens årsag. Men på grund af sin komplekse struktur er det svært og dyrt at fremstille.

Derfor blev B7-33 udviklet som en enklere udgave af relaxin, som stadig har relaxins anti-fibrotiske (modvirker arvævsdannelse) effekter.

B7-33 virker ved at binde sig til relaxin-familie peptid receptor 1 (RLN1), som er den receptor, relaxin-2 normalt binder sig til. B7-33 udløser specifikt signalering ved at fremme fosforyleringen af mitogen-aktiveret protein kinase ekstracellulær signal-reguleret kinase 1/2 (ERK1/2).2

Kilder

  1. Devarakonda, T., Mauro, A. G., Guzman, G., Hovsepian, S., Cain, C., Das, A., … & Salloum, F. N. (2020). B7‐33, a Functionally Selective Relaxin Receptor 1 Agonist, Attenuates Myocardial Infarction–Related Adverse Cardiac Remodeling in Mice. Journal of the American Heart Association, 9(8), e015748. ↩︎
  2. Alam, F., Gaspari, T. A., Kemp-Harper, B. K., Low, E., Aw, A., Ferens, D., … & Samuel, C. S. (2023). The single-chain relaxin mimetic, B7-33, maintains the cardioprotective effects of relaxin and more rapidly reduces left ventricular fibrosis compared to perindopril in an experimental model of cardiomyopathy. Biomedicine & Pharmacotherapy, 160, 114370. ↩︎
Vurder post

Nyhedsbrev

Hver uge udforsker vi et nyt sundhedsområde, såsom hukommelse, depression eller muskelopbygning, og leverer et komplet overblik over de kosttilskud, aktiviteter og diæter, der er videnskabeligt bevist at effekt. Følg med for at få klar indsigt i, hvad der rent faktisk gør en forskel.

Ved at trykke ‘Tilmeld’ acceptere du vores privatlivspolitik.

Indsend fejl eller feedback

Evidensbaserede guides om sundhed