Indholdsfortegnelse

Anmeldelse af Bulks Proteinpulver Pure Whey

BULK tilbyder ofte rabatter, hvilket gør deres proteinpulver til det billigste på markedet, når det er på tilbud. Produktet er fremstillet af mælkeprotein fra græsfodrede køer. Der mangler dog specifik information om, hvilke og hvor mange aminosyrer produktet indeholder. Det indeholder kun BCAA og ikke EAA, som er essentielle for optimal muskelvækst. Derudover oplyser BULK ikke om proteinets biologisk aktive fraktioner, fordøjelighed, PER-værdi, biologisk værdi eller PDCAAS.
Vurdering
Ingredienser
70 ud af 100 point
Værdi for pengene
85 ud af 100 point

Opsummering

  • BULK kører meget ofte tilbud. Hvis det er på tilbud, er proteinpulveret det billigeste på markedet.
  • Bruger mælkeprotion fra græsfodrede køer.
  • Indeholder ingen dårlige tilsætningstoffer
  • Oplyser ikke om hvilke aminosyre produktet indeholder, eller hvor mange af hver aminosyre.
  • Indeholder kun BCAA aminosyre, og ikke EAA, som er nødvendig for optimal muskelvækst.
  • Oplyser ikke om biologisk aktive proteinfraktioner (typen af proteiner i deres WHEY).
  • Oplyser ikke om proteinets fordøjelighed, PER værdi, Biologisk værdi eller PDCAAS.

Aminosyreprofil

Aminosyrer er fundamentale byggesten i protein, og et kvalitetsproteinpulver skal indeholde en passende mængde af forskellige aminosyrer.

Bulk angiver, at deres proteinpulver indeholder forgrenede aminosyrer (BCAA), hvilket er positivt. Imidlertid mangler der specifik information om typerne og mængderne af BCAA i produktet, i modsætning til Bodylab Whey 100, der giver disse detaljer. Dette manglende niveau af gennemsigtighed kan opfattes som et advarselstegn. Uden disse oplysninger kunne man antage, at aminosyreprofilen enten er understandard, eller at Bulk ikke prioriterer detaljer om deres aminosyreprofil.

Desuden oplyser Bulk ikke, om deres proteinpulver indeholder alle de essentielle aminosyrer (EEA), hvilket er kritisk. Forskning understreger nødvendigheden af at inkludere alle essentielle aminosyrer i kosten for effektivt at støtte muskelvækst og vedligeholdelse.1

Således er det uklart, hvor høj kvaliteten af Bulks proteinpulver faktisk er.

Værdi for pengene

På produktsiden fremgår det, at BULKs Pure Whey normalt koster 309 kr. for 1 kg proteinpulver. BULK tilbyder dog ofte rabatter på deres produkter, især på proteinpulver. Derfor har vi inkluderet deres sædvanlige tilbudspris nedenfor. Når dette kosttilskud er på tilbud, er det blandt de billigste proteinpulvere på markedet. Anmeldelser af BULK tyder på, at netop prisen er en væsentlig faktor for, hvorfor forbrugere typisk vælger at købe fra BULK.

BrandPrisPris pr. 100g protein
Bodylab Whey 100259 kr.37 kr.
Optimum Nutrition339 kr.48 kr.
Star nutrition-80249 kr.34 kr.
Scitec Nutrition749 kr.44 kr.
Mutant989 kr.37 kr.
SmartSupps229 kr.33 kr.
Star nutrition-100329 kr.42 kr.
Bulk pure WHEY309 kr.43 kr.
Bulk pure WHEY (tilbud)178 kr.25 kr.
Tabel: Det kan være udfordrende at sammenligne priser på proteinpulver, da mængden og koncentrationen af protein varierer mellem forskellige produkter. Nogle produkter indeholder mere pulver per emballage eller har en højere eller lavere procentdel af rent protein. For at opnå en mere retfærdig og præcis sammenligning af priserne, kan det være en god idé at beregne omkostningerne pr. 100 gram rent protein. Dette giver et klarere billede af, hvad du reelt betaler for selve proteinet, uafhængigt af produktets samlede vægt eller andre tilsætningsstoffer.

Tilsætningsstoffer

Fortykningsmiddel (Xanthangummi): Xanthangummi er et populært fortykningsmiddel, der også fungerer som stabilisator i fødevarer. Det er et polysaccharid, som fremstilles gennem fermentering af sukkerarter med en bakterie kaldet Xanthomonas campestris. Det hjælper med at give en ensartet tekstur og forhindrer ingredienser i at adskille sig.

  • Xanthangummi anses for at være sikkert. I menneskelige studier er det fundet, at store doser af xanthangummi kan føre til flere fordøjelseseffekter. Disse inkluderer hyppigere afføring, øget afføringsmængde, blødere afføring, øget gasdannelse og ændringer i tarmbakterierne. Sådanne store mængder xanthangummi er dog usandsynlige at indtage gennem BULK proteinpulver.2

Emulgator (Solsikkelecithin): Solsikkelecithin anvendes som en emulgator, der hjælper med at blande vand og olie, som ellers ikke ville blande sig naturligt. Lecithin kan også forbedre holdbarheden af fødevarer og gør dem mere glatte og spredelige.

  • Stoffet lecithin, som her er udvundet af solsikker, er sikkert. Stoffet har tilmed flere potentielle fordele. Eksempelvis har lecithin udvundet af sojabønner kunne reducerer kolesterol.3

Sødemiddel (Sucralose): Sucralose er et kunstigt sødemiddel, der ikke tilfører kalorier. Det er mange gange sødere end sukker, men har en minimal påvirkning på blodsukkerniveauet, hvilket gør det til et populært valg i diætprodukter og for personer med diabetes.

  •  EFSA (Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet) betragter suscralose som et sikkert stof.

Anmeldelser

På den danske produktside for BULK kan du finde oplysninger om, at deres Pure Whey Proteinpulver™ har modtaget 17.790 anmeldelser med en gennemsnitlig bedømmelse på 4,5 ud af 5 stjerner. Derudover viser Trustpilot, at bulk.com/dk har opnået 6.200 anmeldelser med et gennemsnit på 4 stjerner. Dette antyder, at BULK muligvis samler anmeldelser fra forskellige lande, hvor de opererer, til at præsentere på deres hjemmesider. Selvom det er usandsynligt, at alle 17.790 anmeldelser stammer fra danske kunder alene, indikerer den danske Trustpilot-score, at BULK stadig klarer sig godt i Danmark.

Kilder

  1. Wolfe RR. Branched-chain amino acids and muscle protein synthesis in humans: myth or reality? J Int Soc Sports Nutr. 2017 Aug 22;14:30. doi: 10.1186/s12970-017-0184-9. PMID: 28852372; PMCID: PMC5568273. ↩︎
  2. Daly, J., Tomlin, J., & Read, N. W. (1993). The effect of feeding xanthan gum on colonic function in man: correlation with in vitro determinants of bacterial breakdown. The British journal of nutrition69(3), 897–902. https://doi.org/10.1079/bjn19930089 ↩︎
  3. Mourad AM, de Carvalho Pincinato E, Mazzola PG, Sabha M, Moriel P. Influence of soy lecithin administration on hypercholesterolemia. Cholesterol. 2010;2010:824813. doi: 10.1155/2010/824813. Epub 2009 Dec 28. PMID: 21490917; PMCID: PMC3065734. ↩︎
Vurder post

Nyhedsbrev

Hver uge udforsker vi et nyt sundhedsområde, såsom hukommelse, depression eller muskelopbygning, og leverer et komplet overblik over de kosttilskud, aktiviteter og diæter, der er videnskabeligt bevist at effekt. Følg med for at få klar indsigt i, hvad der rent faktisk gør en forskel.

Ved at trykke ‘Tilmeld’ acceptere du vores privatlivspolitik.

Indsend fejl eller feedback

Evidensbaserede guides om sundhed