Jod

Jod er et kemisk grundstof med symbolet “I” og atomnummer 53. Det er et vigtigt næringsstof, som kroppen har brug for i små mængder. Jod er afgørende for produktionen af skjoldbruskkirtelhormoner, der regulerer mange kropsfunktioner, herunder stofskiftet. Det findes naturligt i fødevarer som fisk, skaldyr og tang, og det tilsættes også ofte til bordsalt. Manglende jod kan føre til skjoldbruskkirtelproblemer og i alvorlige tilfælde til en tilstand kaldet struma. Det er derfor vigtigt at få en passende mængde jod gennem kosten eller kosttilskud.

[wpf-filters id=3]

Nyhedsbrev

Hver uge udforsker vi et nyt sundhedsområde, såsom hukommelse, depression eller muskelopbygning, og leverer et komplet overblik over de kosttilskud, aktiviteter og diæter, der er videnskabeligt bevist at effekt. Følg med for at få klar indsigt i, hvad der rent faktisk gør en forskel.

Ved at trykke ‘Tilmeld’ acceptere du vores privatlivspolitik.

Opdateret på sundhed

Hver uge modtager du en gratis guide om et specifikt sundhedsemne. Det kan være alt fra depression til muskelopbygning. Guiden er nem at forstå og fyldt med råd, der kun er baseret på solid videnskabelig forskning.