Insulinresistens

Insulin er et hormon, der dannes i bugspytkirtlen. Når vi spiser et kulhydratrigt måltid, bliver kulhydraterne nedbrudt til mindre sukkerstoffer, der øger blodsukkeret. Insulin når dette sker og hjælper med at transportere sukkeret ind i cellerne hvor det bruges som energi.

Hvis du er insulinresistent, vil transporten af blodsukker ind i cellerne være nedsat. Bugspytkirtlen vil kompensere ved at producere mere insulin. Hvis produktionen af insulin ikke kan følge med stigningen i blodsukker, har man type 2 diabetes.

Insulinresistens kan være arveligt og der undersøges sjældent specifikt for insulinresistens. Lægen vil i stedet de bagvedliggende årsager og sygdomme. Kontakt din læge om mere information om insulinresistens.

Nedsæt insulinresistens

Hvis du spiser sundt og dyrker motion kan du undgå at få de sygdomme, der udgør insulinresistens-syndromet.

  • Dyrk motion
  • Tag cyklen eller gå på arbejde
  • Spis frugt og grøntsager med fibre
  • Få ordentlig søvn (1)

Du skal undgå at

  • Spise fødevare med for meget tilsat sukker
  • Ryge
  • At blive overvægtigt (BMI over 26)

Andre ord: Nedsat insulinfølsomhed

Vurder post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Hver uge udforsker vi et nyt sundhedsområde, såsom hukommelse, depression eller muskelopbygning, og leverer et komplet overblik over de kosttilskud, aktiviteter og diæter, der er videnskabeligt bevist at effekt. Følg med for at få klar indsigt i, hvad der rent faktisk gør en forskel.

Ved at trykke ‘Tilmeld’ acceptere du vores privatlivspolitik.

Opdateret på sundhed

Hver uge modtager du en gratis guide om et specifikt sundhedsemne. Det kan være alt fra depression til muskelopbygning. Guiden er nem at forstå og fyldt med råd, der kun er baseret på solid videnskabelig forskning.